Фудбалери Војводине остварили су и трећу узастопну, односно укупно 12. првенствену победу ове сезоне. У 18. колу Супер лиге Србије, црвено-бели су славили против Рада на Бањици, гостовању које се кроз историју показало као врло тешко и неугодно за „стару даму“. Међутим, бољом игром током читавог сусрета, фудбалери Војводине успели су да освоје нова три бода и тако задрже високо друго место на табели.

Данашња партија свакако је обрадовала и председника ФК Војводина Војислава Гајића, који после меча није крио то да је изузетно поносан на оно што су приказали момци у црвено-белом.

– Пре свега, желим да се захвалим играчима и стручном штабу Војводине, на челу са Ненадом Лалатовићем, на још једној веома квалитетно, организовано и дисциплиновано одиграној утакмици, чиме су показали велику лојалност према клубу и освојили нова три бода. Посебно сам срећан и задовољан због чињенице да смо, поред искусних играча предвођених Николом Дринчићем, на терену данас имали петорицу бисера наше омладинске школе, који су одлично укомпоновани у такмичарску екипу. Стога такође желим да се захвалим и свим људима који су ангажовани око нашег тима, а наравно и нашим навијачима, који су по веома хладном времену подржали Вошу у Београду. Овом приликом, позивам их да у среду у 17 часова дођу на „Карађорђе“ у што већем броју и буду 12. играч нашег тима, у настојању да забележимо нова три бода у овом првенству – изјавио је Гајић.

После 18 одиграних кола у Супер лиги, Војводина се налази на другом месту на табели, а куриозитет је то да су, када је Војводина последњи пут била друга након ове фазе такмичења, на месту председника и тренера били Војислав Гајић и Ненад Лалатовић, баш као што је то случај и данас.

Наравно, поред председника, задовољан и поносан због овог успеха је и Вошин шеф стручног штаба.

– Јако сам задовољан због тога што након 18 одиграних кола имамо 39 освојених бодова, јер то јасно показује драстичан напредак у односу на прошлу и неке раније сезоне. Примера ради, прошле сезоне у ово време, Војводина је имала скоро дупло мање бодова, а садашњи резултати додатно добијају на значају уколико се зна да су остварени са петорицом младих и талентованих играча у постави и чињеници да смо, ако не најмлађи, онда сигурно један од најмлађих тимова у лиги. За овакве успехе, најзаслужнији су играчи и добра атмосфера у клубу, а мене као тренера радује то што се код нас пре и после сваког тренинга чује песма, јер песма доноси радост – напомиње Лалатовић.

Он је још једном истакао одличну сарадњу са председником Војиславом Гајићем и апеловао на представнике јавности да више пажње посвете Војводини.

– Последњи пут када је Војводина у овој фази сезоне била друга на табели, то се десило са тандемом Гајић-Лалатовић. Наш председник је пред почетак сезоне као циљ зацртао излазак у Европу и ми смо на добром путу да то остваримо, а јако бих волео и када би се у медијима мало више писало о играчима Војводине, јер они су то апсолутно заслужили. Играју добар и квалитетан фудбал, остварују резултате за поштовање и због њих је данас лепо бити Новосађанин и навијач Војводине – рекао је Лалатовић.

У наредном колу, Војводина ће у среду од 17 часова на „Карађорђу“ дочекати екипу Радника из Сурдулице, а улазнице за овај меч на дан утакмице моћи ће бесплатно да се преузму на благајнама стадиона.