Fudbaleri Vojvodine

 

Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati dve prijateljske utakmice, a rivali će im biti ekipe Metalca i Petrovca.

Posle jučerašnja dva treninga, pred fudbalerima Vojvodine danas su dve prijateljske utakmice. Od 10:30 časova, na terenu sa veštačkom travom „Jaz“ u Budvi, Voša će se sastati sa ekipom Metalca iz Gornjeg Milanovca, dok će od 15 sati, u Petrovcu, na stadionu na kojem je ove sezone odigrala meč protiv Bokelja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, odmeriti snage sa istoimenim timom iz tog mesta.

Metalac se trenutno nalazi na 11. mestu Super lige Srbije, a jesenas je u duelu sa Vojvodinom doživeo poraz od 1:0 (1:0) u Novom Sadu, kada je jedini gol postigao Dejan Meleg u 13. minutu. Ekipa trenera Nenada Vanića takođe se nalazi na pripremama u Budvi, pa je dogovoren prijateljski meč uoči novog prvenstvenog susreta između Metalca i Voše, koji će se u 26. kolu odigrati u Gornjem Milanovcu.

Što se tiče OFK Petrovca, reč je o klubu koji je osnovan 1969. godine, a od osnivanja crnogorske lige 2006. konstantno se takmiči u najelitnijem rangu Crne Gore. Najveći uspeh ostvario je 2009. godine osvajanjem Kupa Crne Gore, a naredne sezone je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope uspeo da eliminiše kiparski Anortozis. Trenutno se nalazi četvrtom mestu u Prvoj ligi Crne Gore, igra na stadionu „Pod malim brdom“ koji prima 1.450 gledalaca, a kod kuće nastupa u svetlo plavoj, dok u gostima igra u beloj opremi.