obrazac-za-slike---vesti

 

 

Fudbaleri Vojvodine polako su zakoračili u poslednju trećinu priprema za prolećni deo sezone. Nakon dva današnja, izuzetno jaka treninga, Šef struke Zoran Marić i njegovi saradnici, postepeno smanjuju intenzitet rada i akcenat bacaju na utakmice. Za samo pet dana, „crveno-beli“ će odigrati još četiri meča. To će biti šansa svim igračima sa spiska prvotimaca, da se nametnu za startnu postavu koja će izaći na megdan „Romantičarima“ u 16. kolu JSL. Naravno, u redovima novosadskog superligaša svi i dalje očekuju dolazak još nekih pojačanja do kraja prelaznog roka.

Danas su na programu bile vežbe završnice napada i šuteva na gol. Rad prvotimaca su, sa strane, veoma pažljivo pratili : Zoran Marić, Goran Šaula i Milan Kosanović, nastojeći da koriguju greške koje su pojedinci pokazivali. Nasuprot njima, trener golmana, Boris Nađ, bodrio je svoje pulene u nameri da podigne takmičarsku tenziju između napadača i čuvara mreže.

Visok moral i zajedništvo, karakterišu dosadašnji tok priprema, a ta činjenica može samo da raduje sve one kojima je Vojvodina u srcu. Izvesno je, da će u nastavku prvenstva, ekipu karakterisati timski duh, bez „zvezda“ i „zvezdica“

– Sutra nas očekuju dve utakmice i u svakoj od njih će po jedanaestorica igrača zaigrati tokom svih 90 minuta – rekao je pomoćni trener Goran Šaula.

– Još uvek se nismo opredelili s kakvim sastavima ćemo ući u duele sa slovačkim prvoligašima Senicom i Vion Zlatne Moravce, ali je izvesno da ćemo, zbog povreda i bolesti, morati da kombinujemo i improvizujemo.

 

NIKOLIĆ I NOVAKOVIĆ JOŠ VAN STROJA

Juče su s ekipom trenirali, doduše odvojeno, rekonvalescenti : Slobodan Novaković, odnosno Stefan Nikolić.  Ritam njihovog rada, bio je, očigledno, mnogo jači nego tokom prethodnih dana i očekuje se, da će se oni, veoma brzo pridružiti saigračima. Na žalost, treningu nije prisustvovao, Jovan Stojanović, koji već nekoliko dana, muku muči sa povišenom temperaturom. S obzirom na činjenicu, da Vojvodina kuburi sa klasičnim napadačima, jasno je da će, jedna od ekipa, biti hendikepirana , pa će neko od ostalih igrača, morati da, preuzme ulogu špica.

– Bližimo se završetku priprema u Turskoj i želimo, maksimalno da iskoristimo izuzetno lepo vreme koje nas, poslednjih nekoliko dana prati. – objasnio je Zoran Marić.

– Nalazimo se u fazi donošenja ključnih  odluka vezanih za sastav prve ekipe, a  dueli sa slovačkim timovima, uprkos izostancima pojedinih igrača, pomoći će nam u sagledavanju mogućnosti svakog pojedinca.

SUTRA DUPLI PROGRAM

Sutra su pred fudbalerima Vojvodine, dve test utakmice, a oba susreta igraće se u kompleksu terena hotela „IC Santai“ u Beleku. Novosađani će, od 14 časova po našem vremenu, odmeriti snage s trećeplasiranim timom slovačke Fortuna lige, ekipom Senice. Reč je o izuzetno kvalitetnom sastavu, sastavljenom od, uglavnom, domaćih fudbalera. Uz njih, u timu Senice, nastupa i nekoliko internacionalaca: Vitor Gava (Brazil), Petr Pavlik, Jan Kalabiška i Luboš Hušek (Češka).

Istog dana, druga ekipa „crveno-belih“, od 17.30 časova, igraće sa timom Vion Zlate Moravce. Vion trenutno, drži poziciju broj 10, na tabeli slovačkog prvenstva. Za ovu ekipu nastupaju i dva fudbalera iz Srbije : nekadašnji ćlan  Bežanije, Voždovca i IMR-a Dušan Đurišić, odnosno Branislav Stanić, koji je ponikao u Partizanu, a nakon toga, nosio dresove Teleoptika, Hajduka iz Kule, Smedereva i Novog Pazara.