Daniel Graovac i Dušan Vlaović

 

Dosadašnji štoper belgijskog Muskrona Daniel Graovac (24) danas je potpisao trogodišnji ugovor sa Vojvodinom.

Početak takmičenja u Super ligi Srbije se približava, ali Vojvodina ne staje sa dovođenjem pojačanja. U prostorijama kluba na zapadnoj tribini „Karađorđa“, trogodišnji ugovor sa „starom damom“ danas je potpisao Daniel Graovac, doskorašnji fudbaler belgijskog Muskrona i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Daniel Graovac je rođen osmog avgusta 1993. godine u Bosanskom Novom, a fudbalom je počeo da se bavi u Slobodi iz Novog Grada. Potom je nastupao za mlađe kategorije zagrebačkog Dinama, da bi mu u seniorskoj karijeri prvi klub bio Zrinjski iz Mostara, odakle je prešao u Muskron. Kao član belgijskog tima, prošle sezone je bio na pozajmici u sarajevskom Željezničaru, za koji je prošle sezone odigrao 40 utakmica, a iako igra na poziciji štopera, uspeo je pritom i da postigne tri gola i ostvari dve asistencije.

U dosadašnjoj karijeri, osvojio je tri titule šampiona i jedan Kup Bosne i Hercegovine, a zabeležio je i tri nastupa za reprezentaciju te zemlje, pri čemu je samo ove godine odigrao svih 90 minuta na prijateljskim utakmicama protiv SAD i Meksika.

Takođe, četvorogodišnji ugovor sa Vošom danas je potpisao i mladi slovenački golman Filip Starič (19), rođen sedmog marta 1999. godine u Mariboru, koji je u Vošu stigao iz hrvatske Cibalije. On se već pridružio svojim novim saigračima i tako pojačao konkurenciju među Vošinim čuvarima mreže.