Nije greška, Vojvodina je svoju jedinu pobedu na Banjici izvojevala davne 1997. godine i to  rezultatom 2 : 0. Tada je ekipu sa klupe predvodio Ljupko Petrović, a između ostalih igrali su : Duško Grujić, Sašo Miloševski, Ljubiša Dunđerski, Nikoslav Bjegović …Od tog vremena stadion Rada  za „crveno-bele“ predstavlja  nepremostivu  prepreku. Sve što su do sada  uradili bilo je eventualno osvajanje jednog boda.
Priliku za prekid dugog  niza neuspeha  u duelima sa „građevinarima“ imaće u nedelju aktuelna generacija Vošinih prvotimaca.
Tradicije postoje da bi se prekidale-jednoglasni su u izjavama pred utakmicu protiv Rada, šef stručnog štaba Nebojša Vignjević i najmlađi prvotimac Vojvodine Nebojša Kosović. Činjenica je da su Beograđani jedna od najkvalitetnijih ekipa u JSL, a to se posebno odnosi na napadački deo tima u sastavu : Kojić-Luka-Perović. Međutim i Novosađani imaju svoje planove i želje. One se svode samo na jedno- nastaviti niz pobeda. Svoj optimizam grade na prethodne dve pobede, dobroj atmosferi u ekipi i povoljnoj kadrovskoj situaciji. Iz tima će zbog obnovljene povrede meniskusa izostati jedino Marko Poletanović dok su ostali prvotimci zdravi.

Snimak konferencije pogledajte ovde :