DSC_0005

 

 

Za subotu od 19 časova na stadionu „Karađorđe“  zakazan je duel  između Vojvodine i Spartaka  u okviru 6. kola JSL. Obe ekipe meč dočekuju u dobroj formi. Vojvodina nije imala bolji start još od 98. godine, dok je Spartak u prvih 5 kola zabeležio 3 pobede (sve tri na domaćem terenu) uz jedan poraz i remi. Da se muče u gostima potvrđuje i podatak da, osim što nisu pobedili nisu postigli nijedan gol. U Spartaku već tradicionalno nastupa dosta bivših igrača Vojvodine – golman Janošević kao i štoperi Kovačević i Radović. Sa druge strane ekipa Vojvodine je izuzetno efikasna ove sezone, na  5 prvenstvenih  utakmica postigla je  11 golova. Jedina utakmica na kojoj Vojvodina nije postigla gol jeste protiv Zvezde, a na svim ostalim je dala bar 2.

Statistika kaže da je od sezone 2009/10, kada je Spartak ponovo ušao u Super ligu, odigrano je 10 prvenstvenih utakmica u kojima je Vojvodina pobedila šest puta, dva puta je bilo nerešeno i dva puta je pobedio Spartak. Samo jedan poraz je Vojvodina doživela na domaćem terenu i to nakon plasmana u finale kupa i pobede nad Partizanom u Beogradu, kada je Kiza Milinković pred gotovo punim „Karađorđem“ odneo bodove u Suboticu.  Osim te jedne pobede, Subotičani su samo još 2011/12 uspeli da se vrate neporaženi, kada je bilo 1:1. Prošle sezone ekipe su odigrale čak četiri utakmice, od čega dve u kupu (dve pobede Vojvodine) i dve u prvenstvu, gde je na domaćem terenu slavila Vojvodina, dok je Subotici bilo nerešeno.

Trener Marić

Naše iskustvo iz prethodne utakmice nas upozorava da nema lakog protivnika i lakih utakmica. Mislim da će Spartak u tom smislu biti izuzetno težak protivnik s obzirom da su dali samo četiri gola, a osvojili deset bodova. Sa druge strane izuzetno teško i primaju golove, primili su samo jedan gol u ovih pet kola, što je podatak za respekt. Poznajem trenera Spartaka, koji je moj prijatelj, i znam da izvlači maksimum iz ekipe Spartaka i verujem da će doći u Novi Sad izuzetno motivisani. Mi izlazimo sa željom da pobedimo, za to imamo znanje i kvalitet, igramo kod kuće pred našom publikom i očekujem da održimo nivo koji smo imali do sada.

Enver Alivodić

Očekuje nas teška utakmica jer i oni i mi dolazimo iz niza dobrih rezultata. Naše navijače smo navikli na dobre rezultate i oni će shodno tome očekivati da taj niz i nastavimo. Očekuje nas 90 teških minuta jer se svi sećamo prethodne utakmice kada smo postigli gol gotovo u 95 minutu. Ulazimo u utakmicu sa namerom da igramo napadački jer mi  drugačije ne umemo.