Почетком ове недеље, у читавој Републици Србији уведено је ванредно стање. Самим тим, такмичење у Супер лиги Србије је прекинуто до даљег, а тренинзи фудбалера Војводине у ФЦ „Вујадин Бошков“ су обустављени. Попут већине наших суграђана, фудбалери Војводине већи део дана проводе код куће, што је случај и са левим беком „старе даме“ и младим репрезентативцем Србије Младеном Деветком (21).

– Од како је уведено ванредно стање, већи део сваког дана проводим код куће у Футогу. Познато је да је накнадно уведен и полицијски час, тј. да кретање између осам увече и пет ујутру није дозвољено никоме, па се и тога строго придржавам – каже Деветак.

Међутим, без обзира на обуставу такмичења, он ипак покушава да остане у кондицији и буде спреман за, надамо се, што скорији наставак првенства.

– Као и остали саиграчи, радим по програму који сам добио од нашег кондиционог тренера. Док влада пандемија, групни тренинзи су забрањени, тако да радим искључиво индивидуално и трудим се да останем у форми. Иако никоме није драго због прекида првенства, мислим да нама то посебно није ишло у прилог, јер смо били у серији заиста добрих резултата. Искрено, недостају ми тренинзи и утакмице и надам се да првенство неће бити прекинуто, већ да ће се ипак одиграти до краја – напомиње Деветак.

Млади репрезентативац Србије истиче да користи сваку прилику да помогне онима којима је помоћ потребна.

– Наравно, увек сам на услузи људима из свог окружења којима је потребна помоћ. Ето, баш јуче сам једном комшији, који има преко 65 година, отишао до радње и донео му све што му треба за кућу, а то ћу наравно чинити и даље кад год затреба. У овим тренуцима, сви морамо бити солидарни и помагати једни другима – рекао је Деветак.