slika za vest

 

 

 

Šezdeset pet godina na fudbalskim terenima bitke vode Vojvodina i niški Radnički. Ukupno su do sada 79 puta „ukrstili koplja“, a Novosađani imaju bolji međusobni skor. Pobedili su 39 puta, 21 utakmica završena je podelom plena dok su Nišlije ostvarile 19 trijumfa. Osamdeseti duel dva velika sportska rivala sigurno će biti ne manje uzbudljiv od prethodne utakmice istih rivala odigrane prošle jeseni na Čairu kada je rezultat bio 1:1 a Vojvodina uz to propustila da realizuje jedanaesterac.

-Očekuje nas utakmica u kojoj moramo ponoviti pristup igri, taktičku disciplinu i sve ono što je bilo dobro u prethodnom duelu sa Spartakom. Vrlo je teško, skoro nemoguće ponoviti baš sve jer je prirodno da igrači budu fizičkistrošeni posle onakvih napora, međutim izgovora nema. Moji igrači ovog puta neće biti oslobođeni imprativa rezultata kao što je bilo do sada.
Radnički je dobra ekipa u čijoj igri postoje stvari na koje moramo dobro obratiti pažnju, a tu pre svega mislim na prekide i kontranapade koje jako dobro izvode.

Na sreću, nemamo povređenih ni kažnjenih igrača ali u svojim planovima pred ovu utakmicu razmišljamo o nekim kadrovskim rotacijama, isključivo zbog umora pojedinih prvotimaca. Jedno je sigurno, a to je da se na gol vraća Milan Jovanić.-zaključio je trener „crveno-elih“ Branko Babić.

MIJAT GAĆINOVIĆ : TREBA NAM PODRŠKA SA TRIBINA

Strelac pobedonosnog gola na utakmici polufinala Kupa Srbije, Mijat Gaćinović kaže da je svestan da se od njega očekuju golovi.

-Moj zadatak je da postižem golove i asistiram saigračima i trudiću se kao i do sada da svojom dobrom igrom doprinesem našoj pobedi.

Voleo bih kada bi na tribinama bilo dosta gledalaca jer nas to motiviše da pružimo svoj maksimum.