Док траје ванредно стање изазвано пандемијом корона вируса, фудбалери Војводине покушавају да одрже форму радећи по инструкцијама и програму који су добили од свог стручног штаба. Свако од њих се труди да се максимално придржава упутстава која су им дата, како би задржали одређени ниво физичке спреме.

Према речима левог бека црвено-белих Стефана Ђорђевића, то је једино решење у овом тренутку.

– Ванредно стање проводимо радно, барем онолико колико можемо у овим условима. Свакако да нам није лако, али наравно, људски животи и здравље свих нас су важнији од свега. Радимо по програму који смо добили од нашег кондиционог тренера Саше Семередија, а клуб се потрудио и око тога да свим играчима обезбеди бициклове, па сада и на тај начин можемо да одржавамо кондицију. За то време, чекамо да видимо шта ће надлежни органи одлучити у вези са наставком такмичења – каже Ђорђевић.

Поједина првенства у Европи, попут енглеског и немачког, треба да се наставе почетком маја и трају све до краја јуна.

– То је за сада можда само неки план, јер нико са сигурношћу не може да тврди шта ће се даље дешавати у вези са пандемијом и какве ће све последице изазвати. До нас играча долазе информације да ће и наше првенство ипак бити одиграно до краја, иако ће ова пауза коју имамо сигурно оставити трага на сваког фудбалера. У сваком случају, тренутно је најважније то да сви останемо здрави – напомиње Ђорђевић.

Он апелује на све грађане да се максимално придржавају мера заштите које је прописала држава.

– Лично, изузетно се пазим у овој ситуацији и придржавам свега што нам је речено, те мислим да је то једино што тренутно можемо да урадимо. Апелујем на све наше навијаче, као и на све људе у клубу који и сада изврсно раде свој посао, да много воде рачуна о себи, како би се ово што пре завршило и како бисмо поново, заједно, могли да се радујемо новим победама – рекао је Ђорђевић.