У 23. колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра дочекују екипу Радничког из Ниша. После пораза од Црвене звезде, победа у сутрашњем мечу је од изузетне важности за црвено-беле, поготово што је популарни „Реал са Нишаве“ један од директних ривала „старој дами“ у борби за место које води у квалификације за Лигу Европе.

Тога су свесни сви у Вошином табору, што потврђују и речи фудбалера Огњена Ђуричина (24).

– Против Радничког морамо ићи на победу, јер то нам је један од главних конкурената у борби за Европу. Ако њих победимо, бићемо много ближи остварењу главног циља који смо зацртали за ову сезону и зато нам је јако важно да дођемо до тријумфа. На прошлој утакмици против Црвене звезде, у нашој игри је било и добрих и лоших ствари. Додуше, више је било оних лоших, али то смо оставили иза себе. Атмосфера у тиму је одлична и, осим Гемовића и Ђурића који ће паузирати због картона, сви остали су спремни за меч – каже Ђуричин.

Пре два дана, екипу Радничког је напустио шеф стручног штаба Милорад Косановић, а уместо њега, бригу о првом тиму преузео је бивши тренер Војводине Радослав Батак.

– Раднички је променио тим током зиме и довео неколико добрих играча. Самим тим, морамо да их респектујемо, као и сваког другог, али не смемо мењати наше амбиције. Видим да су пред нашу утакмицу променили и тренера, пошто је уместо Косановића дошао Радослав Батак, па ћемо видети како ће то утицати на њих – истиче Ђуричин.

Фудбалер Воше истиче да би јако волео када би, као на претходне две утакмице, „стара дама“ имала велику подршку са трибина.

– Верујем и очекујем да ће сутра бити још више навијача него против Пролетера, јер ћемо играти против јачег противника и једног од директних ривала у борби за Европу. Наравно, не морам ни да напомињем колико нам је свима лепше и лакше да играмо кад осетимо подршку са трибина и зато позивам све навијаче да дођу да нас подрже, а ми ћемо дати све од себе да их обрадујемо добром игром и победом – изјавио је Ђуричин.

Утакмица између Војводине и Радничког игра се сутра од 18 часова на „Карађорђу“, а улазнице за ову утакмицу моћи ће бесплатно да се преузму на благајнама. Улазнице за запад преузимаће се на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), улазнице за исток преузимаће се на благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), а улазнице за север преузимаће се у шопу навијача Војводине на северној трибини стадиона. Благајне ће бити отворене на дан меча, сат и по времена пре почетка утакмице.

Такође, за овај меч важиће и сезонске улазнице ФК Војводина за сезону 2019/20.