У 16. колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра гостују екипи Мачве у Шапцу. Уместо у планираних 14 часова, почетак утакмице је померен на 18 сати, што значи да ће меч практично бити одигран у вечерњем термину, па би на стадиону могао да се окупи и нешто већи број гледалаца од уобичајеног.

Поред термина и традиционалног вишедеценијског ривалства између Мачве и Војводине, додатни разлог за гледаоце да дођу на стадион представља и важност предстојеће утакмице, с обзиром на то да су обема екипама бодови изузетно битни како би остварили своје циљеве – Мачви да обезбеди опстанак, а Војводини да избори пласман у квалификације за Лигу Европе.

Један од играча за којег се навијачи Војводине надају да би могао да „проради“ у Шапцу и својим учинком донесе победу „старој дами“ јесте Огњен Ђуричин (24), који је свестан да његову екипу против Мачве очекује нимало лак задатак.

– Ако се погледа табела и види да је Мачва у досадашњем току сезоне освојила само четири бода, јасно је да су квалитет и улога фаворита апсолутно на нашој страни. Међутим, без обзира на то, вара се свако ко мисли да ће нам бити лако да дођемо до победе у Шапцу. Без обзира на тренутни пласман, Мачва уопште није тако лоша екипа, а на појединим утакмицама заиста није имала ни среће. Ипак, наш циљ се зна, а то је победа – каже Ђуричин.

У првом колу ове сезоне, Војводина је, као домаћин, у Бачкој Паланци победила Мачву резултатом 3:1.

– Мислим да ће ово бити доста другачијa утакмица од те, јер сматрам да ће Мачва сада играти још затвореније и из такве поставке покушати да дође до бода, који би јој много значио у борби за опстанак. Самим тим, јасно је да ће нам бити тешко да савладамо њихову одбрану, те сматрам да у напад треба да кренемо буквално од првог минута. Ако успемо рано да постигнемо гол, пут до тријумфа биће нам неупоредиво лакши – истиче Ђуричин.

Крилни фудбалер Војводине је задовољан резултатима које је Воша остварила у досадашњем току сезоне.

– Тренутно смо трећи, а то је место које доноси пласман у квалификације за Лигу Европе, што нам је главни циљ који смо зацртали пред почетак сезоне. Било би добро када бисмо у најмању руку задржали ову позицију до краја првенства, али да би се то догодило, код нас ни у једном моменту не сме доћи до било каквог опуштања. То посебно истичем због тога што сматрам да ове сезоне имамо најзанимљивије првенство у последње три-четири године, јер осим Црвене звезде, све остале екипе које су при врху су на пет-шест бодова разлике. Буквално једна утакмица може да одлучи да ли ћеш бити трећи или пети и зато је јако важно да сваком мечу приступимо максимално озбиљно – рекао је Ђуричин.