Kada se vezista Vojvodine Marko Đurišić (22) ovog leta vratio u svoj matični klub, mnogi nisu bili sigurni u to koliko će moći da pomogne crveno-belima u ostvarenju visokih ambicija koje su postavljene uoči početka sezone. Razlog za to nalazio se u činjenici da je, tokom prethodne dve godine od kako je otišao iz Vojvodine, bio član Mačve iz Šapca, u kojoj nije mnogo igrao, i Dinama iz Vranja, koji je prošle sezone ispao iz Super lige.

Međutim, već od prvog kola šampionata, Đurišić se nametnuo treneru Nenadu Lalatoviću i izborio za mesto u startnoj postavi, te je ove sezone nastupio na 11 od 15 do sada odigranih prvenstvenih utakmica. Radeći veliki posao na sredini terena, pogotovo kada je defanziva u pitanju, dao je svoj doprinos trenutnom plasmanu „stare dame“, koja se za sada nalazi na mestu koje joj donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope naredne sezone.

Međutim, kao i sve njegove saigrače, i njega je pogodio nedavni visok poraz od Partizana u Beogradu.

– Ako se pogleda naš učinak u prethodnom periodu, mislim da nismo toliko u krizi rezultata, ali svakako jesmo u krizi igre u poslednja tri-četiri kola. To se videlo i protiv Partizana, gde smo jako loše ušli u utakmicu, potom nas je presekao onaj penal i kasnije nismo uspeli da se vratimo u meč. Generalno gledano, svi smo vrlo loše odigrali tu utakmicu – ističe Đurišić.

Međutim, ako se pogleda sveukupan učinak Vojvodine u dosadašnjem toku sezone, nema razloga za neko preterano nezadovoljstvo.

– Ja sam zadovoljan partijama koje smo pružili na većini utakmica koje smo odigrali, iako u poslednje vreme ne igramo na istom nivou kao ranije. Mislim da svi kolektivno moramo da se potrudimo da se vratimo na pobednički kolosek, počevši već od utakmice protiv Mačve u Šapcu – napominje Đurišić.

S obzirom na to da je ranije nosio dres Mačve, on je dobro upoznat sa kvalitetom tog tima.

– Iz pretprošle sezone, kada sam ja igrao za Mačvu, u timu je ostalo možda pet-šest standardnih igrača. Ove sezone su u krizi i trenutno su poslednji na tabeli, ali bez obzira na to, Mačva veoma dobro igra kod kuće i na svom terenu stvara mnogo šansi. Očekuje nas teška utakmica i sigurno nam neće biti lako da dođemo do pobede, ali verujem da ćemo smoći snage da ostvarimo trijumf i tako ponovo započnemo seriju dobrih rezultata – rekao je Đurišić.

Meč između Mačve i Vojvodine u Šapcu igra se u subotu, sa početkom u 14 časova.