Dejan Meleg

 

Kapiten Vojvodine Dejan Meleg (22) proglašen je za najboljeg fudbalera na teritoriji autonomne pokrajine Vojvodine u 2016. godini.

U svečanoj sali hotela „Novi Sad“, danas je održana tradicionalna, jubilarna 60. godišnja svečanost dnevnog lista Dnevnik, na kojem su uručene nagrade najboljim sportistima na teritoriji autonomne pokrajine Vojvodine.

Kapitenu fudbalera Vojvodine Dejanu Melegu pripali je priznanje za najboljeg fudbalera u pokrajini tokom godine na izmaku, a osim njega, u konkurenciji su bili još Nemanja Milić iz Spartaka i Veseljko Trivunović iz OFK Bačke. Meleg se u januaru ove godine vratio u Vojvodinu iz Ajaksa, a tokom 2016, za crveno-bele je odigrao 41 utakmicu, postigao 14 golova i zabeležio 11 asistencija. Umesto Dejana Melega, koji se trenutno nalazi na odmoru, nagradu je primio njegov brat Predrag.

Nagrada za najboljeg sportistu AP Vojvodine pripala je rvaču Spartaka i osvajaču zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Davoru Štefaneku, dok su prizananja za najbolje u svom sportu tokom 2016. godine pripala i pojedinim sportistima koji su članovi sportskog društva Vojvodina: Ivani Španović (atletika), Radoslavu Filipoviću (vaterpolo), Bojanu Dejanoviću (gimnastika) i Milošu Orboviću (rukomet).

Specijalne nagradu dobio je i šef stručnog štaba odbojkaškog kluba Vojvodina Nedžad Osmankač, a nagrade za ostvarene rezultate i poseban aplauz prisutnih zvanica dobili su paraolimpijci Borislava Perić Ranković (stoni tenis), Nada Matić (stoni tenis), Mitar Palikuća (stoni tenis) i Laslo Šuranji (streljaštvo).