Mica Ivanic, mala

 

Fudbaler Vojvodine Mirko Ivanić (22) proglašen je danas za najboljeg fudbalera na teritoriji autonomne pokrajine Vojvodine u 2015. godini, po tradicionalnom novogodišnjem izboru dnevnog lista Dnevnik.

Na svečanosti koja je održana u Master centru Novosadskog sajma, njemu je priznanje i nagradu u vidu „seiko“ sata uručio urednik sportske redakcije Dnevnika Branislav Punoševac. U konkurenciji za najboljeg fudbalera na teritoriji Vojvodine za ovu godinu bili su još fudbaler Spartaka Stefan Ilić i štoper Vojvodine Radovan Pankov, član omladinske reprezentacije Srbije koja je na Novom Zelandu osvojila titulu šampiona sveta.

Pored Ivanića, specijalnu nagradu za razvoj sporta dobio je i koordinator mlađih selekcija FK Vojvodina Milan Kosanović, koji je ovog leta takođe bio član omladinske reprezentacije Srbije i to kao pomoćnik selektora Veljka Paunovića. S obzirom na to da je Kosanović danas morao da bude prisutan na svečanosti koju je, povodom dodeljivanja Zlatne lopte, organizovao Fudbalski savez Srbije u Staroj Pazovi, u njegovom odsustvu nagradni pehar je primio generalni direktor FK Vojvodina Aleksandar Dunđerski.

Nagrađeni su i ostali sportisti i sportistkinje koji su ove godine beležili izvanredne sportske rezultate, a među njima je bilo dosta onih koji predstavljaju klubove iz sportskog društva Vojvodina, kao što su Ivana Španović (atletika), Strahinja Stanković (rukomet), Igor Jovanović (odbojka), Ivan Gvozdanović (vaterpolo), Jovana Pašić (košarka) i Aleksandra Rajčić (atletika). Pored Milana Kosanovića, specijalnu nagradu Dnevnika za ostvarene rezultate i promociju sporta dobio je i atletski klub Vojvodina.

Za najbolju sportistkinju u 2015. godini, proglašena je kajakašica KK Liman Novi Sad Milica Starović, koja je ove godine osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

Njoj je nagradni pehar uručio direktor Dnevnik Vojvodina presa i ujedno član Upravnog odbora FK Vojvodina Dušan Vlaović, čestitavši joj na ostvarenom rezultatu i poželevši svim sportistima mnogo zdravlja i uspeha u narednoj 2016. godini.