obrazac-za-slike---vesti

 

 

Stadion „Suvača“

Gledalaca :     1500

Sudija :          Milorad Mažić (Vrbas)

Strelci :          Damnjanović (14. min iz jedanaesterca) za Donji Srem, Stojanović (72. min ) za Vojvodinu

Žuti karton :    Bukorac i Kuzmanović (Donji Srem), Milinković-Savić i Gaćinović (Vojvodina)

Doni Srem :     Belić, Lakićević, Kuzmanović, Nikitović, Lakić-Pešić, Bukorac, Sinđić (Košutić), Krunić, Zec, Mijić (Veselinović), Damnjanović (Marčeta)

Vojvodina :       Jovanić, Živković, Puškarić, Đurić, Pekarić, Radoja, Milinković-Savić, Vranješ (od 70. min Stojanović), Alivodić, Veselinović, Gaćinović (od 81. min Spremo)

Donji Srem je održao tradiciju u susretima sa Vojvodinom. Istina, u dosadašnjim međusobnim takmičarskim susretima nikada nije pobedio Novosađane ali je još jednom uspeo da ostane neporažen.
Vojvođanski derbi zadovoljio je sve prisutne na stadionu „Suvača“, a kada se sve uzme u obzir rezultat je realan odnos svega viđenog na terenu. A videlo se zaista mnogo : puno šansi na obe strane, lepih i atraktivnih poteza, odbrana golmana, dva gola, dva jedanaesterca…Sa žaljenjem možemo zaključiti da su na terenu najlošiji bili arbitri, posebno se to odnosi na pomoćnog sudiju Maju Vujovića mada se, ruku na srce, ni najbolji srpski sudija Milorad Mažić nije proslavio.

Fudbaleri Vojvodine su u utakmicu ušli previše rezervisano, moglo bi se reći bojažljivo i to im se osvetilo u 14. minutu. Bukorac je sa ivice šesnaesterca odlično gurnuo loptu u prazan prostor Kruniću koji je krenuo sam ka Jovaniću ali ga je sa leđa nepropisno zaustavio Milinković-Savić. Mažić je potpuno opravdano dosudio najstrožu kaznu iz koje je Ognjen Damnjanović doveo domaćina u vođstvo. Pre vođstva Sremaca prvu priliku na utakmici imao je Stojan Vranješ. Alivodić je prošao po desnoj strani, ubacio loptu u visinu bele tačke, a Vranješ šutirao glavom preko gola. Drugu šansu za Vojvodinu promašio je Alivodić odmah nakon što su Novosađani krenuli sa centra nakon vođstva Donjeg Srema.
Lopta je ubačena sa leve strane, Alivodić je bio na prvoj stativi, šutirao ali je lopta prohujala pored gola. Krenuli su puleni Sose Babića tada mnogo agresivnije i sabili svog rivala na njegovu polovinu. Međutim, u jednom kontranapadu lopta se zadesila u kaznenom prostoru Vojvodine, za nju su se borili Đurić ijedan od napadača Donjeg Srema. Đurić je iz tog duela izašao kao pobednik, krenuo sa loptom od svog gola, a onda je na zaprepašćenje svih prisutnih na stadionu, pomoćni sudija iza gola Vojvodine, Majo Vujović signalizirao prekršaj za najstrožu kaznu. Zaista bi bilo deplasirano baviti se odlukom ovog gospodina i tvrditi jedno ili drugo ali vrlo je indikativno da su i igrači Donjeg Srema bili zatečeni drugim dosuđenim penalom u njihovu korist. Konačno, pravda je, ako uopšte postoji, zadovoljena tako što je udarac Mijića sa bele tačke efektnom paradom zaustavio sjajni čuvar mreže Milan Jovanić.
Vojvodina je posle toga pojačala pritisak i samo zahvaljujući odličnom Nemanji Beliću Sremci su do kraja poluvremena sačuvali svoju mrežu. Domaći golman odlično je zaustavio šut Vranješa iz slobodnog udarca sa 20 metara, a isti igrač ponovo je nešto kasnije bio za malo neprecizan nakon udarca sa ivice šesnaesterca. Na drugoj strani Donji Srem je mogao duplirati vođstvo preko Mijića čiji je udarac sa 12-13 metara fantastičnom odbranom zaustavio Jovanić.
Dugo nije bilo prilika ni na jednoj ni na drugoj strani u drugom poluvremenu. Donji Srem se branio i vrebao priliku iz kontranapada, a Vojvodina bezuspešno obigravala oko njihovog gola. Mijat Gaćinović je sredinom drugog dela igre sam sebi stvorio priliku tako što je u trku „biciklom“ izbacio svog čuvara ali je oboren na samom ulasku u kazneni prostor. Međutim, Mažić je umesto slobodnog udarca ili jedanaesterca za Vojvodinu, Gaćinoviću dodelio žuti karton.
Dvadeset minuta pre kraja utakmice trener Vojvodine je iz igre izvukao Vranješa, a uveo na teren Stojanovića pa su tako Novosađani u finišu utakmice igrali sa dva špica.
Samo dva minuta bilo je potrebno Jovanu Stojanoviću da upiše prvenac u dresu Voše. Radoja je oduzeo loptu igračima Donjeg Srema, odigrao na desnu stranu do Živkovića, mladi desni bek idealno je centrirao iz trka, a Stojanović udarcem glavom poslao loptu u donji levi ugao.
Do kraja utakmice videli smo po jednu šansu na obe strane, Veselinović je za malo promašio gol udarcem sa ivice kaznenog prostora, a rezervista Marčeta je u poslednjem minutu bio nadomak gola Vojvodine ali je njegov udarac izblokiran.