Dragan Ivanović

 

Dosadašnji trener Napretka Dragan Ivanović danas je imenovan za novog šefa stručnog štaba fudbalskog kluba Vojvodina.

Posle novog predsednika, fudbalski klub Vojvodina danas je dobio i svog novog šefa stručnog štaba. Nakon odlaska Nenada Lalatovića, ekipu Vojvodine u narednom periodu predvodiće Dragan Ivanović, dosadašnji trener kruševačkog Napretka.

Ivanović je rođen drugog decembra 1969. godine, poreklom je iz Rumenke, a za mesto šefa stručnog štaba Vojvodine preporučili su ga odlični rezultati koje je ostvario sa Napretkom, s obzirom na to da se Kruševljani, posle prvog dela sezone, nalaze na visokom četvrtom mestu.

– Zahvaljujem se legendarnom igraču i predsedniku Vojvodine Dušanu Mijiću na dobrodišlici. Ja sam Novosađanin, tj. Rumenčanin i veoma sam počastvovan što sam postavljen na ovako značajno i obavezujuće mesto, uzimajući u obzir to da je naša „stara dama“ starija od svih nas. Imamo obavezu da težimo velikim rezultatima koje je Vojvodina ostvarivala, a moje ambicije su se poklopile sa ambicijama predsednika Upravnog odbora i predsednikom Nadzornog odbora. Takođe, zahvaljujem se i upravi Napretka na tome što mi je izašla u susret – rekao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, njegov pomoćnik u stručnom štabu ubuduće će biti bivši fudbaler Vojvodine i dosadašnji trener petlića „stare dame“ Vladimir Buač, dok će se o preostalim saradnicima izjasniti naknadno. Ugovor sa Vošom potpisao je na pet godina, a okupljanje igrača zakazano je za osmi januar 2017, kada će biti obavljeni lekarski pregledi, dok će dan kasnije ekipa početi sa treninzima.

Predsednik FK Vojvodina Dušan Mijić izrazio je zadovoljstvo zbog postignutog dogovora sa Ivanovićem.

– Kao što sam rekao nakon odabira za predsednika FK Vojvodina, moj prvi zadatak bio je da izaberemo novog šefa stručnog štaba i sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem što je to Dragan Ivanović, koji je bio naš prvi pik. Siguran sam da nismo pogrešili, jer je reč o treneru koji je maksimalno posvećen svom radu i ostavio dubok trag gde god je radio. Napredak je sigurno nerado saznao za to da je Ivanović prihvatio naš poziv, a ja mu želim sreću u njegovom radu i da zajedno pravimo što bolje rezultate – rekao je Mijić.

Kompletan tok konferencije na kojoj je predstavljen Dragan Ivanović možete pogledati na našem zvaničnom „Youtube“ kanalu: