Председник ФК Војводина Војислав Гајић поднео је оставку на своју функцију, а у допису који је јуче послао председнику Скупштине и члану Управног одбора Драгољубу Самарџићу, овластио га је да, до одржавања седнице највишег клупског тела, преузме дужности и обавезе првог човека клуба.

То значи да од данас функцију председника ФК Војводина врши Драгољуб Самарџић, који се тим поводом обратио јавности у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику.

– Изгубили смо мало времена, јер смо чекали да неке одлуке председника Гајића буду конкретне. Желели смо да он остане и мислимо да би било много боље да смо успели да га убедимо да промени своју одлуку. Међутим, он нас је убеђивао да су његове пословне обавезе сувише велике и да стога више није у могућности да одговори овом задатку, а мене је јуче мејлом обавестио да ме овлашћује да вршим функцију председника, што сам прихватио као човек који годинама воли Војводину – каже Самарџић.

Оставка председника Гајића је уследила у врло деликатном тренутку, с обзиром на то да тек предстоји формирање тима за наредну сезону, у којој Вошу очекује и учешће у квалификацијама за Лигу Европе.

– Ми смо прво оптерећени овом болешћу и општом ситуацијом у земљи, што је разлог зашто у скорије време не можемо да организујемо седницу Скупштине. Мени ће главни циљ бити то да сачувамо рад нашег стручног штаба и играча. Ту смо најосетљивији и не смемо дозволити да се било шта непријатно деси, јер већ следећег викенда почиње првенство. Распоред у првих неколико кола нам није лак и зато морамо бити спремни. Такође, под хитно морамо организовати седницу Управног одбора, јер без тога не можемо радити даље. Затражио сам од свих чланова управе да ту седницу организујемо у петак, јер не смемо дозволити да одлазак председника буде корак назад за клуб – истиче Самарџић.

Према његовим речима, сви у ФК Војводина морају бити свесни какав клуб представљају и колико људи је емотивно везано за „стару даму“.

– ФК Војводина је живо биће. Клуб дише, трчи, ради и има своје срце и мозак. То је емоција и зато морамо водити рачуна, јер то срце не сме да стане. Као клуб, радимо све како би информације у вези са његовим радом биле транспарентне. Ви новинари сте нам најважнија веза са спољним светом и те информације најпре треба да буду упућене вама. Такође, ви нас увек слободно можете питати о свему што вас интересује – наглашава Самарџић.

Он истиче да, упркос свему, клуб неће одустати од високих амбиција у наредној сезони.

– Стручни штаб ради са играчима који су тренутно на располагању, али неки од тих играча ће отићи у друге средине и ми под хитно морамо да видимо у ком правцу идемо. Имамо листу жеља нашег стручног штаба и урадићемо све што можемо да она буде испуњена у што већем проценту. Од амбиција клуба не одустајемо и зато су нам потребна освежења на одређеним позицијама – рекао је Самарџић.

Према његовим речима, за Војводину би било јако добро уколико би Војислав Гајић на било који начин могао да остане присутан у клубу.

– Учинили смо све и разговарали врло коректно, али смо разумели и његово објашњење да не може да споји лепо и корисно, односно да задатку не може да одговори на начин на који је то чинио прошле године. То је разумљиво, али по мом мишљењу, Војислав Гајић ће остати у клубу. Ако не као председник, онда се мора наћи нека друга функција на којој ће он и даље функционисати, јер нема разлога да оде. Ни са ким се није посвађао, нити је икоме учинио нешто лоше. То је мој лични став по питању председника Гајића – каже Самарџић, додајући да Гајић званично остаје председник клуба све док његову оставку не усвоји Скупштина ФК Војводина.

Навијаче свакако интересује и шта се ради по питању довођења нових играча.

– На последњој седници Управног одбора, овлашћење да се баве тим послом добили су генерални директор Бајатовић и шеф Ненад Лалатовић. С обзиром на то да нисам био укључен у тај процес, не знам докле се стигло са појачањима. Међутим, с обзиром на то да сам сада преузео и дужности председника клуба, планирам да већ данас разговарам са Лалатовићем и видим докле се стигло у тим преговорима – напомиње Самарџић.

Он истиче да ситуација у Војводини није сјајна, али да јесте добра и да очекује да буде још боља.

– Као и увек, бићу искрен са вама. Наравно да није исто када је председник ту и кад није ту. Не могу да кажем да је све идеално, али смо сачували рад играчког кадра, а финансијска ситуација је много боља него што је била. Очекујем да ова година буде још боља, па да коначно можемо да одахнемо по питању финансија. То неће бити једноставно, а бригу о томе води углавном директор Бајатовић, уз сагласност нас из Управног одбора. Резултати које смо остварили и пехар који смо освојили не смеју бити потрошени. То је остварено уз велике напоре играча, стручног штаба, управе и људи који раде у клубу – истиче Самарџић.

Поред нових играча, клуб брзо треба да изабере и новог спортског директора.

– С обзиром на то да сам званични допис од Војислава Гајића добио тек јуче касно поподне, нисам имао много времена да се бавим Дневним редом за нову седницу Управног одбора. То ћу урадити у току данашњег дана, мада није ствар у томе да се нешто стави на Дневни ред. Шеф стручног штаба је замолио да тај проблем што пре решимо. У штампи се већ појављују неки кандидати, али о томе нисмо разговарали. Није искључено да о томе причамо у петак, а чак и уколико тада не донесемо одлуку по овом питању, то свакако морамо учинити врло брзо. Шеф стручног штаба мора бити релаксиран и не може се он бавити прелазним роком, те преговарати са играчима са којима сутра треба да сарађује – каже Самарџић.

Он није могао да прецизира када ће седница Скупштине бити одржана.

– Због познатих разлога, сада не можемо да одржимо седницу Скупштине. Мој план је да то време не изгубимо, већ да у међувремену радимо на припреми одржавања седнице. То значи да ће она бити одржана свега неколико дана након што уредбе Владе дозволе такву врсту окупљања. Седницу Скупштине свакако морамо имати и то не само због избора новог руководства, већ зато што имамо обавезу да члановима највишег клупског тела положимо рачун за свој рад током претходне године. Мора се поднети финансијски извештај и показати шта се урадило, како би чланови Скупштине могли то да оцене. Међутим, с обзиром на то да Скупштина има 55 чланова и да на њеној седници увек буде присутно више од 60 људи, било би крајње неозбиљно да прогнозирам када ће она моћи да се одржи – рекао је Самарџић.