Dragomir Karić i Dragoslav Vuković

 

Narodni poslanik i jedan od suvlasnika multinacionalne kompanije „Braća Karić“ Dragomir Karić posetio je danas FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku i razgovarao sa predsednikom Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslavom Vukovićem.

Fudbalski klub Vojvodina danas je posetila delegacija kompanije „Braća Karić“, koju je predvodio suvlasnik ove firme i narodni poslanik Republike Srbije Dragomir Karić. U FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, on je najpre imao sastanak sa predsednikom Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslavom Vukovićem, sa kojim je potom zajedno obišao trening centar i imao priliku da vidi u kakvim uslovima rade i treniraju prvotimci i članovi mlađih selekcija Vojvodine.

Predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković izrazio je svoje zadovoljstvo zbog današnje posete.

– Gospodinu Kariću i kompletnoj BK grupi se zahvaljujem na današnjoj poseti, koja predstavlja početak njihove saradnje sa FK Vojvodina. Kao što je poznato, Vojvodinu sam preuzeo u jednoj nezavidnoj situaciji, ali iz dana u dan, situacija u klubu je sve bolja i bolja. Detalje sa današnjeg sastanka za sada ne bih iznosio u javnost, ali sigurno je da ćemo u narednom periodu još razgovarati na temu kako možemo da unapredimo ne samo FK Vojvodina, već i generalno sport u Novom Sadu. Dolazak BK grupe u Novi Sad je nešto što će sigurno imati uticaja u privrednim tokovima i biti korisno za širu društvenu zajednicu – izjavio je Vuković, poželešvi Kariću da bude svakodnevni gost FK Vojvodina.

S druge strane, Dragomir Karić je istakao da je zadivljen uslovima u FC „Vujadin Boškov“.

– Vojvodina je jedan od najstarijih klubova ne samo u Srbiji, već i u čitavoj bivšoj Jugoslaviji. Od samog ulaska u trening centar legendarnog Vujadina Boškova, postao sam oduševljen izgledom i uslovima za rad posebno mlađih kategorija, na kojima je budućnost srpskog fudbala. Čestitam gospodinu Vukovića i svima koji su se angažovali za to da Vojvodina ponovo stane na noge i krene dalje, jer situacija u privredi je takva da za ovakve aktivnosti baš i nema para. Po rezultatima, a i po tradiciji, Vojvodina je u vrhu srpskog fudbala, pa svi ostali klubovi, uključujući i Zvezdu i Partizan, i dalje su „mladi“ spram nje. Samo ovi pehari i zahvalnice koje se nalaze u FC „Vujadin Boškov“ predstavljaju nešto što je za divljenje – kaže Karić.

On je takođe najavio mogućnost ozbiljnije i dugoročnije saradnje između FK Vojvodina i njegove BK grupe.

– Mi smo sportska porodica i kad je bilo najteže, uvek smo pomagali svim klubovima, bez obzira na naše navijačke strasti. Kompanija Karić će vrlo brzo početi sa svojim poslovnim aktivnostima u Novom Sadu i to u oblasti građevinarstva, a verujem da ćemo biti i među onima koji će maksimalno podržati FK Vojvodina. Ono što nam je potrebno jesu jaki klubovi, ali koji imaju fudbalsku tradiciju – rekao je Karić.

Svi članovi delegacije, od fudbalskog kluba Vojvodina dobili su prigodne poklone, a Dragomiru Kariću je, između ostalog, poklonjen i dres FK Vojvodina za njegovim prezimenom i brojem pet na leđima.