Saša Drakulić

 

Novi sportski direktor FK Vojvodina Saša Drakulić izjavio je da je trenutak u kojem se klub trenutno nalazi veoma loš, ali da voli izazove i veruje da svojim radom može da doprinese povratku „stare dame“ na stare staze uspeha.

Na svojoj poslednjoj održanoj sednici u petak, Upravni odbor FK Vojvodina jednoglasno je izabrao Sašu Drakulića za novog sportskog direktora kluba. Među navijačima „stare dame“, ta vest je, bez obzira na brojne negativne okolnosti koje prate Vošu već neko vreme, stvorila određeni optimizam da klub ipak polako počinje da se organizuje u skladu sa svojom istorijom i tradicijom, te da će crveno-beli uskoro ponovo biti na nivou na kakav su navikli sportsku javnost.

To je i logično, s obzirom na to da je Drakulić ostao upamćen kao izvrstan golgeter i poznavalac fudbalske igre, ali i jedna nadasve inteligentna, emancipovana i principijelna osoba.

– U kontaktu sa ljudima iz kluba, shvatio sam da je situacija u kojoj se Vojvodina nalazi trenutno veoma loša. Međutim, kao neko ko voli izazove, odlučio sam da prihvatim poziv da se ponovo angažujem u klubu i učinim sve što mogu da doprinesem da Vojvodina ponovo krene starim stazama uspeha. Drago mi je što sam sa sadašnjim rukovodstvom pronašao dobro razumevanje i smatram da samo zajednički možemo da ostvarimo klupske ciljeve – kaže Drakulić.

Pozicija sportskog direktora je vrlo odgovorna funkcija, pogotovo u klubu koji uvek ima ambiciju da se bori za trofeje i učestvuje na međunarodnoj sceni. Koliko će Vam vremena biti potrebno da ponovo uđete u sistem i realizujete sve ono što ste zamislili?

– Meni lično neće biti potrebno mnogo vremena, jer sam i do sada radio u fudbalu i to je prosto nešto što najbolje znam. Međutim, klubu će ipak biti potreban određeni period kako bi ponovo bio na nivou kakav svi želimo. Potrebno je mnogo toga kako bi se sredilo stanje u igračkom kadru, finansijama, omladinskoj školi itd, a niko od nas nema čarobni štapić. Zato posebno naglašavam da samo zajedničkim radom i naporom možemo vratiti Vojvodinu tamo gde joj je mesto, a to je u vrh srpskog fudbala.

Kako Vam deluje trenutni igrački kadar Vojvodine, uzimajući u obzir to da ste gledali njen poslednji meč protiv Javora?

– Igrački kadar je takav kakav je. Svakako je da su mu neophodne promene i da ćemo u januarskom prelaznom roku dovesti određena pojačanja, ali isto tako, moram da naglasim da i u sadašnjem timu ima dosta kvalitetnih igrača, koji iz raznoraznih razloga nisu ni blizu svog maksimuma. Pokušaćemo da napravimo što bolji tim za proleće, a ono što je sigurno jeste da igra Vojvodine mora da deluje mnogo energičnije nego što je to trenutno slučaj.

Navijače i sportsku javnost pogotovo interesuje ko će biti novi šef stručnog štaba prvog tima, kao i da li ćete imati saradnike u svom radu?

– Da i već radimo na tome. Krajem ove nedelje ili eventualno početkom sledeće, saopštićemo imena novog trenera i mojih najbližih saradnika, u najboljem interesu za budućnost FK Vojvodina – rekao je Drakulić.