Сезона 2019/20. остаће златним словима уписана у 106 година дугој историји ФК Војводина као сезона у којој је „стара дама“ освојила свој други пехар победника Купа Србије. Самим тим, Воша ће наредне сезоне представљати нашу земљу у квалификацијама за Лигу Европе, при чему ће такмичење започети тек од другог кола.

Осим у Купу, Војводина је ове сезоне играла одлично и у првенству, где је на крају заузела треће место, са само два бода мање од другопласираног Партизана, те је и кроз лигашко надметање успела да избори пласман на међународну сцену. Треба напоменути и то да су црвено-бели ове сезоне остварили девет првенствених победа на гостовањима, по чему је изједначен рекорд из сезона 2010/11. и 2012/13.

Наравно, сви играчи дали су велики допринос остварењу ових резултата, с тим да је, у традиционалном избору навијача на сајту „fkvojvodina.com“, за најбољег играча сезоне проглашен најискуснији – капитен Никола Дринчић.

Сјајни 35-годишњи везиста ове сезоне је на терену провео буквално сваки секунд, пошто је у оба такмичења одиграо свих 35 утакмица и ниједном није био замењен. Постигао је два гола и забележио осам асистенција, по чему је, уз Петра Бојића, био најбољи асистент у Воши ове сезоне. Капитенску траку преузео је на полусезони након одласка Ранка Веселиновића, а сјајан гест учинио је после финала Купа у Нишу, када је траку предао Емилу Роцкову и тиме омогућио некоме ко је поникао у Војводини да подигне победнички трофеј. Без икакве дилеме, Никола Дринчић је истински лидер ове генерације црвено-белих, како на терену, тако и у свлачионици, па је и у избору навијача Војводине, који се организује још од 2005. године, убедљиво освојио прво место. После Дринчића, најближи овом ласкавом признању били су претходни двоструки лауреат Емил Роцков, Синиша Саничанин, Петар Бојић итд.

Списак досадашњих победника:

2020: Никола Дринчић
2019: Емил Роцков
2018: Емил Роцков
2017: Филип Малбашић
2016: Новица Максимовић
2015: Нино Пекарић
2014: Марко Полетановић
2013: Абубакар Оумару
2012: Абубакар Оумару
2011: Абубакар Оумару
2010: Слободан Медојевић
2009: Џосеф Кизито
2008: Гојко Качар
2007: Ранко Деспотовић
2006: Џосеф Кизито
2005: Ивица Францишковић

Са друге стране, титулу најбољег стрелца Војводине у овој сезони понео је Петар Бојић, који је у оба домаћа такмичења постигао укупно седам голова, а иза њега су остали Дејан Зукић са шест, Миљан Вукадиновић са четири итд. Додуше, чак девет голова за Војводину ове сезоне је постигао Бојан Матић, али је он у зимском прелазном року прешао у редове Партизана. Петар Бојић је уједно и најбољи асистент Војводине, пошто је, баш као и Никола Дринчић, ове сезоне у првенству и Купу остварио укупно осам асистенција. Иза овог сјајног тандема остао је Аранђел Стојковић са четири асистенције, док су по две забележили Огњен Ђуричин, Стефан Ђорђевић, Синиша Саничанин, Бојан Матић, Езе Винсент и Немања Николић.