Још само пет кола остало је до краја првог дела сезоне у Супер лиги Србије. Фудбалери Војводине налазе се на другом месту, што је пласман који би црвено-бели оберучке прихватили и на крају овог првенства. Уосталом, од шампионске 1989. године до данас, Војводина је само једном сезону завршила на другом месту и то пре тачно 10 година, а интересантно је то да је и тада, баш као и сада, на челу клуба био председник Војислав Гајић.

Ове сезоне, Вошини фудбалери под вођством тренера Ненада Лалатовића играју доста добро, а тон игри црвено-белих даје неуморни Никола Дринчић (35), искусни везиста који је овог лета стигао у Нови Сад и наметнуо се као истински лидер међу црвено-белима, како на терену, тако и у свлачионици. Уосталом, о томе колико је важан за игру Војводине, најбоље сведочи то што је до сада наступио на свих 18 такмичарских утакмица, 16 пута у првенству и два пута у Купу.

– Још када сам долазио у Војводину, знао сам да је ово једна јако добра екипа. Међутим, с обзиром на то да је тим био у кризи претходне сезоне, било је питање којим темпом и како ће се све одвијати. Сада када се осврнем уназад, презадовољан сам резултатима које смо остварили и сматрам да су доста добри, а да смо освојили још само два-три бода више, били би фантастични. Пред нама је још пет кола до краја јесењег дела и сматрам да то што урадимо у њима може да одреди даљи ток сезоне, односно да одлучи да ли на пролеће можемо да се изборимо за Европу или не – истиче Дринчић.

У фудбалу се често каже да је најбоље када се у екипи направи спој младости и искуства, а управо то је случај у везном реду „старе даме“, где у пару са Дринчићем углавном игра Марко Ђуришић (22) или млади репрезентативац Србије Мирко Топић (18).

– Свако ко игра у Војводини је одличан фудбалер на свој начин, па су тако и њих двојица фантастични играчи, пред којима је сјајна будућност. Уосталом, то што са тако мало година већ играју стандардно у Војводини најбоље говори о њима – истиче Дринчић.

У наредном колу Супер лиге, Воша ће на „Карађорђу“ дочекати екипу Напретка из Крушевца.

– По мом мишљењу, то ће нам бити најтежа утакмица од свих преосталих пет до краја јесењег дела сезоне. Они су се „наместили“ и није то више она иста екипа са почетка првенства, те зато сматрам да нас очекује врло тежак меч против Напретка – изјавио је Дринчић.

До утакмице против Напретка, фудбалери Војводине неће одиграти ниједан пријатељски меч, с обзиром на то да је утакмица против Инђије, која је била планирана за сутра на „Карађорђу“, у међувремену отказана.