Tan2014-3-30_20112184_2

 

 

VOJVODINA IMA KLINCE KOJI OBEĆAVAJU! NE DOZVOLITE DA NJIHOVA ČAROLIJA PRESTANE

Saznajte koliko vredi ovaj ultra talentovani fudbalski talas u Novom Sadu koji će pokušati da ispiše stranicu kluba osvajanjem Kupa Srbije posle šest izgubljenih finala

Za samo sedam dana fudbaleri Vojvodine uspeli su da se nađu u žiži javnosti. Golobradi mladići su prvo sjajnom igrom nadigrali Partizan u Humskoj, da bi samo četiri dana kasnije prolaskom u finale Kupa Srbije pokazali da trenutno igraju najlepši fudbal u našoj zemlji.

 

O klubu iz Novog Sada se već godinama priča kao o klubu koji veoma dobro radi sa mlađim kategorijama. Da je to istina pokazuju brojni trofeji koje Vojvodina osvojila u kadetskim i omladinskim selekcija, kao i solidan broj sjajnih igrača koji je proistekao iz “Stare dame”.

Potvrda da se kvalitetno radi u omladinskoj školi kluba iz Novog Sada stigla je i u vidu poziva iz Mančester junajtedaKlub sa Old Traforda uputio je poziv Vanji Milinković-Saviću, talentovanom 17-ogodišnjem čuvaru mreže, da provede nekoliko dana u njihovom kampu.

Mladi golman je dobio poziv na osnovu izveštaja skauta koji su ga okarakterisali kao jednog od najtalentovanijih igrača na svojoj poziciji i koji ima predispozicije da postane jedan od najboljih golmana u Evropi. On će provesti pet-šest dana trenirajući i učeći od vrhunskih eksperata, a dobiće priliku da obiđe i prostorije i vidi trofejnu salu engleskog velikana.

Dugo se čekalo da  plodove rada omladinske škole oseti i prvi tim i čini se da je najzad došlo vreme i za to, jer se u među prvotimcima kluba iz Novog Sada nalazi plejada mladih talentovanih igrača različitih godišta koji igraju za nacionalne selekcije i sigurno predstavljaju blistavu budućnost Vojvodine i srpskog fudbala.

Brza i lucidna igra, hrabrost i drskost na terenu odlikuju ove mlade momke, koji su se našli u žiži javnosti posle osvojenog boda u duelu sa srpskim šampionom. I ne samo da su osvojili bod, nego su u utakmici u kojoj su imali igrača manje 80 minuta, bili ekipa koja je bila konkretnija, diktirala ritam i više želela gol i pobedu.

Samo četiri dana nakon toga, Vojvodina je u revanšu polufinala Kupa Srbije pobedila Spartak u Subotici minimalnim rezultatom i plasirala se u finale. Na ovaj način, ekipa iz Novog Sada će i po sedmi put imati priliku da osvoji trofej u najmasovnijem takmičenju.

Nema sumnje da bi osvajanje pehara u ovom takmičenju bio pravi podstrek za ove mlade momke koji su pravo osveženje na fudbalskim terenima Srbije, a nama preostaje samo da se nadamo da ćemo ih malo duže nego gledati kako nastupaju u našoj zemlji.

Nemanja Radoja 1993. Mlada reprezentacija                Cena: 700.000
Mijat Gaćinović 1995.  Omladinska reprezentacija      Cena: 400.000 
Bojan Nastić 1994.  Omladinska reprezentacija           Cena: 400.000 
Marko Živković 1994.                                                          Cena: 450.000 
Marko Poletanović 1993.  Mlada reprezentacija           Cena: 850.000
Sergej Milinković 1995. Omladinska reprezentacija    Cena: 400.000 
Jovan Stojanović 1992.                                                       Cena: 100.000
Srđan Babić 1996.  Omladinska reprezentacija             Cena: Još bez procene
Milan Spremo 1995.  Omladinska reprezentacija           Cena: 100.000
Georgije Ilić 1995. Omladinska reprezentacija                Cena: 200.000
Nikola Popara 1992.                                                              Cena: 400.000

 

 

 

M. Raković