obrazac-za-slike---vesti

 

 

Lazar Veselinović : Naježim se kad pomislim na pehar Kupa“

Za krsnu slavu Đurđevdan, Lazar Veselinović  će biti u karantinu, sa ekipom, pred utakmicu finala Kupa Srbije 7. maja u kojem je rival, kao i lane, Jagodina.

– Otac Jovan drži slavu i bitno je da porodica proslavi. Ja ću to učiniti sa saigračima na svoj način, a nadam se da ćemo imati dvostruko slavlje. Iskreno, sanjam gol u finalu. Imam veliki predosećaj. Malo sam opterećen golovima. Na sedam utakmica dao sam dva, ali smatram da problema nema i da je pitanje vremena kada ću da proradim. Ne bojim se toga i siguran sam da će me što pre krenuti.

Ovog proleća Lazar obeležava dva jubileja: lični, po kojem slavi deceniju profesionalne igračke karijere i klupski, 100 godina od osnivanja novosadskog superligaša. Osim toga, nosi i fudbalsko prezime, kao legenda Vojvodine, Toza Veselinović, čijeg se umeća s „bubamarom“ sećaju vremešniji ljubitelji fudbala.

– To je istorija i ne krijem, jedan od razloga da se baš u godini jubileja nađem u dresu Vojvodine. Doživljavam to na lep način, a kada pomislim da se na 100. godišnjicu kluba borimo za pehar, odmah se naježim. Jer, naša generacija u tom slučaju ulazi u istoriju. Zar je potrebno pričati kolika je želja da osvojimo pehar koji nedostaje u vitrinama? Prezime Veselinović me ne opterećuje, jer nisam ni rođen kada je čuveni Toza igrao. Sve znam iz priča i drago mi je da imam fudbalsko prezime, jer to prija, a na meni je da ga opravdam – objašnjava Lazar.

Motiv njegovog dolaska zimus u klub sa „Karađorđa“ iz Dinamo Minska, gde je jesenas kao igrač kulskog Hajduka bio na pozajmici, nisu samo jubileji…

– Presudila je moja želja da obučem dres prvog tima Vojvodine, jer sam u mom klubu igrao kao kadet. Počeo sam u Šajkašu, kada sam pošao u školu. U Vojvodini sam bio u kadetima i omladincima pre 11 godina, pa prešao u Čelarevo, zatim sam ponovo igrao za Šajkaš u Srpskoj ligi, pa u Inđiji, Big Bulu, Spartaku, Proleteru, Hajduku i Dinamu u Minsku. Tamo mi je bilo predivno. Vole nas Belorusi i sjajno sam se osećao, iako daleko od kuće u stranoj državi. Sada sam među trojicom-četvoricom iskusnih u mladoj ekipi, pa je teško da uđemo u neki kontinuitet pobeda. Međutim, želja je da ostanemo na okupu, jer su sve sjajni momci, pa da na jesen krenemo u ozbiljnije pohode. Smatram da možemo da napadnemo titulu! Takav je potencijal – poručuje Lazar Veselinović.

 

Slobodan Bajić