poletanovic

 

 

У дерби утакмици 19. кола Јелен Суперлиге између Војводине и Чукаричког победника није било (1:1), а утисак је да су оваквим исходом задовољни у оба табора. Иако то нико није јавно изрекао, чини се да су црвено-бели помало и страховали од овог сусрета, јер угостили су ни мало наивног ривала,

 

екипу која игра веома добар фудбал и која, уз сјајну организацију унутар клуба, тачно зна шта жели. Наравно, то знају и Новосађани, али уз њих се, за разлику од популарних брђана, не налази искуство, толико неопходно у тренуцима када се на терену доносе важне одлуке. И за Чукарички је свакако добит када против једног од великана српског фудбала, што Војводина јесте, освоји бод на гостовању и отуда разлог за задовољство у београдском тиму.

Игром Новосађана командовао је, пре свих, Марко Полетановић, који је, осим што је постигао гол, у 62. минуту, пуно претрчао, али је утисак да до уласка Сергеја Милинковића-Савића није имао правог сарадника на пољу грађења игре. Капитен Немања Радоја пуно се трудио,но није био на нивоу игара из неких ранијих утакмица. Имали су, ипак, Новосађани доста прилика, посебно у другом полувремену, али су били без среће и умешности у реализацији. Могао је Лазар Веселиновић да у неколико наврата матира Ристића,који је сваки пут излазио као победник из тих дуела. И сјајан шут Милинковића-Савића Ристић је маестрално укротио, као и покушаје Гаћиновића на почетку сусрета и Аливодића на старту другог полувремена. Када се све сабере и подвуче црта, нерешен исход и јесте најреалнији показатељ збивања на терену. С тим се сложио и Марко Полетановић, креатор игре црвено-белих.

– Обе екипе имале су шансе за победу и, на крају, заиста можемо и једни и други да будемо задовољни ремијем. Могли смо, на основу шанси, да прођемо боље, али, искрено, могло је и да буде и неповољније по нас. Голман гостију Ристић одлично је одрадио свој посао, спасио свој тим од пораза. Заиста не знам шта се то догађа, али је чињеница да се сви голмани када дођу у Нови Сад бране фантастично – рекао је Полетановић.

Тренер Бабић је истакао како Чукарички има одличног офанзивног Игора Матића, а да Војводина још трага за таквим играчем.

– Матић је сјајан фудбалер, играо је с успехом и у иностранству. За њега имам само речи хвале и одлично је одрадио свој посао. С друге стране, Радоја, Милинковић-Савић и ја јесмо мало дефанзивније оријентисани, с тим што лако можемо да се преоријентишемо и да будемо ближи голу. Убеђен сам да ће све доћи на своје место.

Војводина је имала шанси за победу, али је поново затајила у реализацији.

– Реализација јесте наш проблем,с тим што ћемо добрим радом на тренинзима и упорношћу сваког од нас стићи до жељене игре и почети да чешће погађамо ривалске мреже. Имамо потенцијал за то, важно је да будемо истрајни, јер најбитнији мечеви у сезони нам тек следе – напоменуо је Марко Полетановић.

На другој страни, Игор Матић био је централни играч Чукаричког, све је од њега полазило и чврсто је држао конце игре своје екипе у властитим рукама. После вођства Војводине, два минута касније, одлично је шутирао и погодио стативу, а до изједначењаје београдски тим стигао је после његовог центаршута и одличне реакције Бразилца Пјасентина.

Ипак, најбољи појединац дербија био је голман Чукаричког Боривоје Ристић (у једном периоду био чувар мреже Војводине), који је беспрекорно обавио свој посао и најзаслужнији је што је Чукарички освојио бод.

А. Предојевић