DSC_0051

 

 

Omladinska liga Srbije

SLOBODA POINT-VOJVODINA  1 : 1

Stadion Sevojna

Gledalaca :          200

Sudija :               Lazar Tripković (Kraljevo)

Strelci :               Milutinović (41 min) za Slobodu i Spremo (55 min) za Vojvodinu

Žuti karton :        Jelisavčić, Kovačević i Mitić (Sloboda Point), Cvijić, Sekulić, Vujačić, Makarić i Spremo (Vojvodina)

Sloboda Point :    Tasić, Jelisavčić, Jovanović, Prišunjak, Ristanović, Milutinović, Petrović, Vidić, Kovačević, Mitić, Stanojević

Igrali su još :       Andrić, Đurić, Babić, Dimov i Rizovski

Vojvodina :         Kordić, Nikolić (Jorgić), Cvijić, Pankov, Vujačić, Sekulić, Milinković-Savić, Janjušević (Ferati), Makarić (Marković), Ilić, Spremo

Omladinci Vojvodine vraćaju se sa gostovanja iz Sevojna sa jednim bodom.
Stekao se utisak, nakon odgledanih 90 minuta utakmice da, zbog nefudbalskih razloga i nisu mogli više. Deo krivice snose i sami jer su i pored upozorenja  trenera Kosanovića o tome šta ih čeka, prihvatili prljavu igru domaćina kojima je sudijska trojka na čelu sa arbitrom Tripkovićem bila dodatni „vetar u leđa“.
Počelo je obostrano oprezno i čvrsto na sredini terena. Ni jedna ni druga ekipa nisu stekle neku značajniju terensku inicijativu pa golmani Tasić i Kordić dugo nisu imali posla. Odmah na startu fudbaleri Slobode pokazali su priličnu dozu preterane oštrine pa su u nekoliko mahova „izuli iz cipela“ Janjuševića i Sprema  koji su im zadavali  muke po  bokovima.
Sa druge strane, svaki start Novosađana sudija Tripković „uredno“ je svirao i mahao žutim kartonima. Naravno, za iste ili teže prekršaje druge strane, nije imao isti kriterijum.
Jedini konkretan potez u toku prvog poluvremena napravio je Sergej Milinković-Savić kada je raspallio po lopti sa preko 20 metara, a golman domaće ekipe Tasić sjajnom paradom izbio loptu iz samog donjeg desnog ugla.
Sloboda Point je došla u vođstvo u 41. minutu ali taj gol izazavao je dosta nedoumica. Naime, izveden je slobodan udarac sa skoro pola terena, lopta je ubačena pred gol Vojvodine gde je bilo koncentrisano dvadesetak igrača.
U nastaloj gužvi jedan od domaćih igrača je startovao, mreža se nakon njegovog udarca  zatresla, a sudija je pokazao na centar. Iskreno govoreći, činilo se na prvi pogled da je gol regularan ali na poluvremenu su svi odbrambeni igrači Vojvodine decidirano tvrdili da je igrač Slobode rukom ubacio loptu u mrežu. Ostaje nam da sačekamo snimak utakmice koji će biti postavljen u toku sutrašnjeg dana kako bi se uverili u to ko je bio u pravu.
Kako god, drugih 45 minuta počelo je ofanzivom Vojvodine i valjanjem po terenu domaćih igrača koji su nakon svakog duela u kojem bi izgubili loptu ostajali ležeći kao da ih je udario voz.
U 53. minutu Sloboda je mogla rešiti pitanje pobednika nakon što je pomoćni sudija pustio domaćeg igrača da primi loptu duboko u nedozvoljenoj poziciji.
Napadač Užičana izašao je sam pred Kordića, šutirao u levi ugao  ali je golman Vojvodine bravuroznom intervencijom spasao svoju mrežu.
Minut –dva kasnije velika šansa za Novosađane posle dubinske lopte pred gol Slobode. Golman domaćih istrčao je daleko van šesnaesterca, a Ilić imao šansu da ga lobuje i pogodi prazan gol. Loš teren učinio je svoje, Vošin napadač nije dobro zahvatio loptu pa je u ponovljenom pokušaju uposlio Feratija koji je grubo fauliran na 22-23 metra od gola. Slobodan udarac izveo je Spremo, baš onako kako mu je sa klupe savetovao trener Kosanović, u ugao u kojem je stajao golman Tasić. Tasić koji je očigledno procenio da će uslediti udarac preko zida  krenuo na levu stranu, a Spremo hladnokrvno, po zemlji poslao loptu u ugao u kojem je do delić sekunde pre toga, stajao golman Slobode.
I to je od fudbala bilo sve što smo videli. Utakmica je praktično završena u tom 55. minutu. Do kraja utakmice  smo prisustvovali već pomenutom odugovlačenju igre, lekarskim „intervencijama“, raspravama pomoćnog i glavnog sudije sa klupom Novosađana kojima se u nekoliko mahova (bez ikakvog razloga) priključivao i delegat Sokić iz Užica. Valjda da se i on nađe „u divanu“.

 

Kadetska liga Srbije

BRODARAC (Beograd)-VOJVODINA  0 : 1

Stadion Brodarca

Gledalaca :       100

Sudija :            Srđan Jovanović (Beograd)

Strelac :           Zličić (61. min)

Žuti karton :     Ćeković (Brodarac), Čaki, Vujošević i Zličić (Vojvodina)

Brodarac :        Marić, Jovanović, Jevremović, Vranjanin, Ćeković, Josifović, Stojančević (Stamenić), Bosanac, Mihailović, Dimić, Dacić (Pavlović, Čelar)

Vojvodina :      Ivić, Vukaljević, Janković, Desančić, Fimić, Milić, Vujošević, Čaki, Ćurko (Terzin), Zličić, Stamenić

Minimalna ali potpuno zaslužena pobeda učenika Jove Šarčevića. Razlika u klasi bila je očigledna tokom svih 90 minuta utakmice.
Trijumf Vojvodini doneo je najbolji pojedinac susreta, Lazar Zličić iz slobodnog udarca u 61. minutu.