1622837_489207047855913_1567738856_n

 

 

Predvodnik novog „crveno-belog“ talasa kapiten Igor Đurić zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema svoje ekipe ali još više trenutnim stanjem u klubu koje je vidljivo bolje nego samo pre desetak dana. Atmosfera u ekipi je podignuta  na dealeko viši nivo od trenutka dolaska „crveno-bele“ ekspedicije u Tursku, a za razloge pitamo iskusnog štopera Novosađana.

Kako ocenjujete dosadašnji rad i rezultate na pripremama ?

-Atmosfera među igračima je iznenađujuće dobra ali i lako objašnjiva. Za razliku od prethodnih godina aktuelna uprava kluba nije ostala samo na obećanjima da će okosnicutima za naredni period činiti mladići iz Vošine škole nego je to konkretno i uradila. Pogledajte koliko samo imamo prvotimaca iz omladinske škole. To je jedini i pravi put, verujte … Ljudima koji vode klub nije bilo ni malo lako. Trebalo je „stisnuti petlju“ i preuzeti rizik podmlađivanja ekipe. Ne tvrdim da ćemo biti nepobedivi i harati terenima ali sam siguran da će za kratko vreme Vojvodina biti onakva kakvu je očekuju svi navijači. Mladim igračima treba pružiti šansu ali ih i istrpeti. Biće uspona i padova ali nam sigurno dolaze bolji dani.

Nezavidna finansijska situacija visila je Vojvodini kao Damoklov mač nad glavom. Igrači i zaposleni u klubu su to stoički izdržali. Da li ste zadovoljni činjenicom da su vam isplaćene sve zaostale zarade ?

-Zahvaljujući tome što smo isplaćeni do dinara atmosfera u svlačionici je još bolja. Uprava kluba je ispunila obećanje i mi igrači smo joj veoma zahvalni. Nema ničeg lepšeg od mira u kući. Tada se lakše trenira, igra i sa mnogo vedrijim raspoloženjem dolazi na posao. A naš posao je fudbal.

Kako ocenjujete novajlije ?

-Mislim da je sportski menadžment kluba pogodio sa pojačanjima. Vidi se to po radu na treninzima, pristupu obavezama, a videli smo to i na utakmici protiv Admire. Svi do jednog su dobri i vredni momci, izuzetno pozitivne ličnosti i vrlo brzo se uklapaju. Ponavljam, biće i lošijih izdanja, poraza …sve je to normalno u sportu. Treba samo biti strpljiv i istrajan, uspeh onda neće izostati.