Marko Đurišić

 

Fudbaler Vojvodine Marko Đurišić (18) istakao je da je srećan zbog toga što mu se ukazala šansa da bude priključen prvom timu crveno-belih i naglašava da veruje u dobre rezultate „stare dame“ u nastavku sezone.

Fudbalski klub Vojvodine osetno je pojačao svoj igrački kadar u ovom prelaznom roku. Ekipu Nenada Lalatovića pojačali su mahom već afirmisani igrači, dobro poznati srpskoj sportskoj javnosti, ali po tradiciji, prvom timu crveno-belih priključen je i neko iz omladinske škole „Ilija Pantelić“, u kojoj su, tokom minulih godina, stasavali igrači koji su svoj kvalitet kasnije pokazivali ne samo u Super ligi Srbije, već i u mnogo jačim ligama na kontinentu.

Ove zime, fudbaler koji je iz omladinskog prekomandovan u prvi tim Vojvodine je Marko Đurišić, momak rođen 1997. godine, koji je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor sa svojim klubom.

– Mnogo sam srećan zbog toga što sam na pripremama sa prvim timom, koje su mnogo drugačije od onih na koje sam navikao sa omladincima – ističe Marko na početku razgovora.

S obzirom na to da mu je i otac bio fudbaler, mladi prvotimac Voše ima fudbalske gene u sebi. Zato ni ne čudi što je fudbalom počeo da se bavi još u ranom detinjstvu.

– Moj otac je bio profesionalni fudbaler i čitavog života se bavio fudbalom, tako da sam i ja počeo da ga igram od malena. Već sa šest godina, počeo sam da treniram u Novom Sadu, da bih u svojoj 10. godini prešao u Vojvodinu, gde sam i ostao, a najviše sam radio sa trenerom Dušanom Bajićem – kaže Đurišić.

Omladinci Vojvodine, za koje je igrao tokom jesenje polusezone, trenutno zauzimaju lidersku poziciju u Omladinskoj ligi Srbije.

– Naša omladinska škola odlično radi, a pored toga što imamo talentovane igrače, mislim da je jako važno i to što smo pravi kolektiv. Među nama nema svađa i uvek se svi držimo zajedno. Siguran sam da će u budućnosti još neko dobiti šansu u prvom timu, a posebno bih izdvojio mog kolegu Darka Jovića, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, jer mislim da bi se on baš uklopio u ovu ekipu – ističe Vošin fudbaler.

Mladi prvotimac crveno-belih napominje da mu se sviđa način rada trenera Nenada Lalatovića.

– U omladincima sam najčešće igrao na poziciji zadnjeg veznog, ali ovde igram više kao ofanzivni vezista. Sviđaju mi se treninzi kod trenera Nenada Lalatovića, koji su mnogo ozbiljniji i kvalitetniji od onih što imaju mlađe kategorije – naglašava Đurišić.

On zna i koji bivši igrač Vojvodine mu se najviše dopao.

– Od igrača na mojoj poziciji koje sam gledao u Vojvodini, najviše mi se svideo Stojan Vranješ, koji ima sjajnu levu nogu. Što se tiče sadašnjeg sastava, mislim da imamo dobar tim, pa očekujem i dobre rezultate. Borićemo se da budemo među prva tri na tabeli – zaključio je Đurišić, još jedan momak ponikao u Vošinoj fudbalskoj akademiji.