Dušan Tadić

 

Bivši fudbaler Vojvodine i sadašnji član Sautemptona Dušan Tadić (28) proglašen je za najboljeg srpskog fudbalera po izboru Fudbalskog saveza Srbije.

Na svečanosti u hotelu „Kraun plaza“ u Beogradu, danas je održana tradicionalna godišnja svečanost u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj su uručene Zlatne lopte najboljem srpskom fudbaleru i treneru u godini na izmaku.

Za najboljeg trenera, izabran je šef stručnog štaba Gvangžua iz Kine Dragan Stojković, dok je priznanje za najboljeg srpskog igrača u 2016. pripalo bivšem vezisti Vojvodine, a sadašnjem članu engleskog Sautemptona Dušanu Tadiću, kome je nagradu uručio sportski direktor FSS Goran Bunjevčević.

Tokom proteklih 12 meseci, popularni Duća bio je jedan od najvažnijih igrača Sautemptona u Premijer ligi i nesumnjivo najzaslužniji za dobar start reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

– Za mene je ovo važan dan i trenutak koji se pamti. Zahvalio bih se selektoru Slavoljubu Muslinu i stručnom štabu reprezentacije, saigračima bez kojih ne bih dobio ovo priznanje, porodici, mom kondicionom treneru Andriji Milutinoviću i prijateljima. Lepa su individualna priznanja, ali nama igračima su važna i timska. Kada to kažem, onda mislim na ono što svi želimo, a to je plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Nadam se da ćemo da ostvarimo taj cilj, jer znamo koliko bi to značilo narodu Srbije – izjavio je Tadić odmah nakon dobijanja priznanja.

Zlatnu loptu za najboljeg igrača i trenera Srbije u godini na izmaku, Fudbalski savez Srbije dodeljuje od 2005. godine, a od tada, pored Tadića, priznanje za najboljeg srpskog fudbalera dobio je još jedan bivši igrač Vojvodine – Miloš Krasić (2009). Član druge šampionske generacije „stare dame“ Slaviša Jokanović izabran je za najboljeg trenera (2008), dok su ova priznanja dobila još dvojica trenera koji su svojevremeno predvodili Vošu – Milovan Rajevac (2010) i  Dragomir Okuka (2012).