Капитен и голман Војводине Емил Роцков (24) по други пут заредом проглашен је за најбољег играча „старе даме“ у сезони, на основу гласања навијача на сајту „fkvojvodina.com“.

Њему је и прошле сезоне припало ово ласкаво признање које додељују навијачи, а ове сезоне је, упркос генерално лошем пласману и резултатима екипе, још једном потврдио да с правом важи за једног од најбољих чувара мреже у нашој земљи. После Роцкова, највише бодова приликом гласања добио је Нигеријац Езе Винсент, па затим Дамјан Гојков.

Избор за најбољег играча Војводине на сајту „fkvojvodina.com“ врши се од 2005. године, а Емил Роцков је постао тек трећи играч који је више од једног пута био изабран за најбољег, пошто је до сада то такође два пута пошло за руком Џосефу Кизиту и чак три пута Абубакару Оумаруу.

Списак досадашњих победника:

2019: Емил Роцков
2018: Емил Роцков
2017: Филип Малбашић
2016: Новица Максимовић
2015: Нино Пекарић
2014: Марко Полетановић
2013: Абубакар Оумару
2012: Абубакар Оумару
2011: Абубакар Оумару
2010: Слободан Медојевић
2009: Џосеф Кизито
2008: Гојко Качар
2007: Ранко Деспотовић
2006: Џосеф Кизито
2005: Ивица Францишковић

Што се тиче листе стрелаца, најефикаснији играч Војводине ове сезоне био је Милан Ђурић, који је, рачунајући оба домаћа такмичења, постигао укупно осам голова, а иза њега су остали Езе Винсент и Бојан Матић, који су обојица по четири пута затресли противничку мрежу.

Најбољи асистенти у Војводини ове сезоне били су Езе Винсент, Немања Милојевић и Исмаел Фофана са по две асистенције, док су по једном за постизање гола асистирали Вук Митошевић, Бојан Матић, Дејан Зукић, Никола Гајић, Милан Лазаревић, Милан Ђурић и Лазар Арсић.