Голман Емил Роцков (25) напустио је екипу Војводине, пошто је данас потписао четворогодишњи уговор са екипом Фехервара, дојучерашњим Видеотоном.

Роцков је од 2006. године био члан Војводине, у којој је прошао све селекције клуба и ишао путем од позајмица у Пролетеру и Слоги из Темерина, па све до дреса репрезентације Србије, пошто је прошле године бранио на пријатељском мечу против Парагваја у Крушевцу.

Две сезоне је проглашаван за најбољег играча Војводине (2018, 2019), за коју је укупно бранио на 127 званичних утакмица. Последњи пут, то се догодило у финалу Купа Србије, када је у борби за трофеј побеђен Партизан након пенала, а Роцков био један од најбољих играча на том мечу.

– У Војводини сам провео 14 година и слободно могу рећи да је она постала и касније одредила мој живот, толико да је буквално носим истетовирану по ожиљцима на себи. Сигурно је да у мени изазива огромне емоције и да ће ми много недостајати, баш као и навијачи, који су према мени били заиста дивни. С друге стране, мислим да је сада било право време за један нови корак у каријери. После трофеја који смо освојили прошле сезоне, сада одлазим много смиреније него што би то било да сам отишао у неком претходном периоду. Наравно, Војводина ће увек остати у мом срцу, а знам и да ћу увек имати где да се вратим – рекао је Роцков.

Свом сада већ бившем голману, фудбалски клуб Војводина жели још много трофеја и успеха у каријери.

Срећно, Емиле.