obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

Među velikim brojem svetski poznatih fudbalskih asova  prisutnih na sahrani Vujadina Boškova posebnu pažnju privukla su dvojica igrača koji su ostavili izuzetno dubok trag u jednom od najvećih klubova na svetu, Real Madridu.
Hose Antonio Kamačo, nekadašnji  bek „kraljevskog“ kluba  i Emilio Butrahenjo, čuveni „ El caballero blanco“ (plavokosi gospodin) ili kako su ga navijači u Španiji  zvali „El buitre“ (lešinar).
Emilio Butrahenjo je trenutno na poziciji direktora Real Madrida za odnose sa inostranstvom. Kako ga i onaj prvi nadimak opisuje, pravi gospodin, po pojavi, manirima i ponašanju.
O Vujadinu Boškovu kaže :

-Gospodin Boškov je ostavio neizbrisiv trag u istoriji Real Madrida. Njegovim dolaskom na mesto trenera naš klub je dobio jedan poseban šmek koji je samo on znao da kreira. Zadužio nas je mnogo jer je Real vratio na staze uspeha.
Vest o njegovoj smrti sve nas je rastužila, sve u klubu i naše navijače koji dobro pamte Boškova kao jednog velikog gospodina. Još pamtim reči nekadašnjeg predsednika kluba Luisa Karlosa Ortiza koji je svojevremeno izjavio : „Od svih trenera na svetu, vrata Real Madrida su uvek otvorena jedino za vujadina Boškova. On može da dođe kad god hoće.“