enver-alivodic

 

 

 

Fudbaleri Vojvodine će odbranu trofeja u Kupu Srbije početi sa Kosova i Metohije, 24. septembra. U ovom momentu, u taboru Novosađana, malo ko razmišlja da li će se, u okviru šesnaestine finala najmasovnijeg takmičenja ići u Zubin Potok ili Kosovsku Mitrovicu, jer jasno je da će „crveno – beli“ u tom susretu biti apsolutni favoriti. Ipak, strelac prvog gola iz minulog finala Kupa kada je Voša pobedila Jagodinu sa 2:0, Enver Alovodić, iz iskustva je oprezan.

– Istina, žreb nam je bio naklonjen i na papiru lak, što ne znači da će biti tako i na terenu. Prvo kolo je uvek nezgodno, a kup je takvo takmičenje da ne praštaju slabe partije, jer popravnog nema. Uslovno rečeno, manje ekipe traže svoju afirmaciju u kupu, pa treba biti oprezan. Siguran sam da će, gde god da se bude igralo, stadion biti pun, jer će na Kosovu igrati Vojvodina, osvajač i branilac trofeja  – kaže Alivodić.

Krilni napadač novosadskih crveno – belih smatra da mladom timu neće biti lako da se treću godinu zaredom domogne finala u Kupu, ali da će sve uraditi da do toga dođe. Trofej u ovom takmičenju znači siguran izlazak na evropsku scenu, afirmaciju igrača, pogotov mlađih, a ni finansijski motiv u vidu 10 miliona dinara, koliko je namenjeno pobedniku u finalnoj utakmici, ni najmanje nije zanemarljiv za bilo koji domaći klub. Za odbranu trofeja Vojvodini će biti potrebne bolje partije u ovom takmičenju od lanjskih, kada je na golu, pogotovo na penal – ruletima, briljirao Srđan Žakula. A jedan od garanta igara na visokom novou je upravo vihorni napadač Voše, jedan od najiskusnijih u sadašnjem timu, s obzirom da će krajem godine proslaviti trideseti rođendan. Enver Alivodić veruje u mlađe saigrače, ali i u sebe.

– Imamo kvalitetan tim i generalno sam zadovoljan kako smo startovali u prvenstvu. Ostao je žal zbog poraza od Crvene zvezde, ali na tom meču se sigurno nismo obrukali, nije strašno izgubiti od aktuelnog šampiona. Zadovoljan sam i svojim partijama. Naravno, uvek može bolje. Ja nakon pripremnog perioda sporije ulazim u takmičarsku formu, tako da očekujem da ću, kako vreme bude odmicalo, u prvenstvu i u kupu pružati još bolje partije – nada se Enver Alivodić.

 

Dušan Knežić, „Dnevnik“ Novi Sad