obrazac-za-slike---vesti

 

 

Kao rezultat plasmana u proteklom nacionalnom šampionatu Vojvodini je pripala dužnost da prva od svih srpskih klubova počne sezonu zvaničnih utakmica.
Novosađani kreću od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a protivnik im je ekipa Hiberniansa iz malteškog grada Paole. Kao što je poznato ljubiteljima fudbala, a posebno navijačima Voše, ova dva tima sastajala su se već u okviru istog takmičenje u sezoni 2007/08. Tada je Vojvodina u dve utakmice bila bolja ukupnim skorom od 7 : 1 (5 : 1 u Novom Sadu i 2 : 0 na Malti). Jedan od strelaca na utakmici u Novom Sadu bio je i aktuelni prvotimac „crveno-belih“ Igor Đurić.

-„Prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope dolazi rano, bolje rečeno prerano za ovaj period priprema. Mi smo ranije definisali stvari da se pripremamo za domaće prvenstvo i tako radimo. U proteklih 16 dana izvanredno smo radili na fizičkom, taktičkom i tehničkom planu, pre svega na građenju jednog timskog duha. Potpuno smo spremni za utakmicu i ne postoji ni jedan alibi ili izgovor pred ovaj susret. Vojvodina jeste favorit protiv Hiberniana i to tako mora da bude. Sa druge strane, da bismo zadovoljili svoje ambicije i očekivanja moramo biti apsolutno na gornjoj granici svojih trenutnih mogućnosti. Pre svega pristupiti utakmici maksimalno ozbiljno u smislu motivacije i želje.  Dati sve od sebe što imamo u tom trenutku i ako tako bude ja ne sumnjam da će na kraju presuditi kvalitet, a kvalitet je na strani Vojvodine.
Protivnik je sa dva tri detalja u najavi ove utakmice učinio da nas dodatno motiviše, izabravši veštačku podlogu da na njoj igrama kao i termin početka susreta od 18 časova što je u ovom periodu godine za Maltu malo netipično zbog vremenskih uslova koji tamo vladaju. Hvala im na tome, biće to motiv više za nas.
Spremni smo i motivisani i probaćemo da rešimo pitanje ukupnog pobednika rešimo već na Malti.“ –rekao je u najavi utakmice šef stručnog štaba Vojvodine Marko Nikolić.

Utakmica će se igrati na terenu stadiona  „Qali national stadium“ u Valeti.

Sudijska trojka koja će deliti pravdu na utakmici Hibernians-Vojvodina je iz Jermenije, a predvodi je glavni arbitar Suren Balijan.  Pomoćnici su : Mesrop Gazarjan, Vanik Simonjan i Arman Gušjan kao četvrti sudija. Delegat susreta biće Islanđsnin Ejolfur Olafson.

Revanš je 7 dana kasnije u Novom Sadu, na stadionu „Karađorđe“ od 20:30 časova.

Putnici za Maltu :

 1. KORDIĆ MARKO
 2. ŽAKULA SRĐAN
 3. VULIĆEVIĆ MIROSLAV
 4. TRAJKOVIĆ BRANISLAV
 5. ĐURIĆ IGOR
 6. BARIĆ MARIO
 7. POLETANOVIĆ MARKO
 8. RADOJA NEMANJA
 9. VRANJEŠ STOJAN
 10. ALIVODIĆ ENVER
 11. ŠKULETIĆ PETAR
 12. GAĆINOVIĆ MIJAT
 13. KOSOVIĆ NEBOJŠA
 14. NASTIĆ BOJAN
 15. IVANIĆ MIRKO
 16. BILBIJA NEMANJA
 17. KOVAČEVIĆ VLADIMIR
 18. ABOUBAKAR UOMAROU

 

http://youtu.be/Su4FIRAsL-c