slika

 

 

U okviru 7. kola JSL Vojvodina gostuje u Kruševcu ekipi Napretka. Meč počinje u  17 : 00 časova.

Ovo je 37. međusobna utakmica Vojvodine i Napretka. U prethodnih 36 uspešnija je bila Vojvodina koja je zabeležila 25 pobeda, naspram 9 pobeda Napretka, dok su 2 utakmice završene bez pobednika. Na samo jednoj utakmici nije bilo golova i to onoj prvoj, davne 1945. godine. Što se tiče bilansa Vojvodine u Kruševcu on je polovičan – 9 pobeda i 9 poraza, dok je kao domaćin Vojvodina još uvek neporažena u duelima sa Napretkom –  16 pobeda i 2 nerešene. U obe utakmice prošle sezone pobedila je Vojvodina, 3 : 1 u Novom Sadu (Kaluđerović, Vranješ, Alivodić) i 2 : 0 u Kruševcu (Ivanić, Nastić).

Rezultati od ove sezone kazuju da je Vojvodina u odličnoj formi sa 5 pobeda i jednim porazom, gde prosečno postiže skoro 3 gola po utakmici. Prosek kvari samo utakmica protiv C. Zvezde. Napredak sa druge strane ne blista. U prvih 6 kola nisu zabeležili pobedu :

Napredak – Čukarički 0 : 2

Radnički 1923 – Napredak 0 : 0

Napredak – OFK Beograd 2 : 4

Mladost Lučani – Napredak 2 : 1

Napredak – C. Zvezda 0 : 0

Jagodina – Napredak 1 : 1

Nakon utakmice sa OFK Beogradom, Kruševljani su smenili trenera, umesto Siniše Gogića došao je Branko Smiljanić koji je trenirao Vojvodinu u sezoni 2004.

 

Zanimljivo

Pregledavajući dokumentaciju  nismo uspeli da pronađemo podatak da li je Vojvodina ikada u svojoj istoriji zvaničnu utakmicu odigrala u ponedeljak?!

Podatak za one koji planiraju da isprate ovu utakmicu –  Kruševac je udaljen oko 290 km od Novog Sada.