Grb FK Vojvodina

 

Zbog nepostojanja elementarnih sportskih uslova za odigravanje fudbalskog meča, fudbalski klub Vojvodina zahteva od Zajednice fudbalskih klubova Super lige Srbije da odloži meč 33. kola između Crvene zvezde i Vojvodine, koji je trenutno zakazan za nedelju, 30. april.

Zbog nepostojanja osnovnih sportskih uslova za odigravanje jedne derbi utakmice od velikog takmičarskog značaja, fudbalski klub Vojvodina uputio je zvaničan zahtev predstavnicima Zajednice klubova Super lige Srbije da se odloži predstojeći meč 33. kola našeg prvenstva između Crvene zvezde i Vojvodine.

Dopis koji je poslat na adresu Zajednice Super lige, a koji je potpisao predsednik FK Vojvodina Dušan Mijić, ovim putem prenosimo u celosti:

„Poštovani,

Obraćamo Vam se sa zahtevom da odložite utakmicu 33. kola Super lige Srbije, koja je zakazana za nedelju, 30. april 2017. godine, sa početkom u 18 časova, između FK Crvena zvezda i FK Vojvodina.

FK Vojvodina je u okviru 32. kola odigrala utakmicu u Beogradu sa FK Partizan. Zbog nacionalističkih uvreda, bili smo prinuđeni da 20 minuta pre kraja utakmice napustimo svečanu ložu i stadion FK Partizan.

Čelni ljudi FK Partizan nisu ništa učinili kako bi uvrede na račun FK Vojvodina, građana Novog Sada i navijača našeg kluba bile prekinute. Nisu reagovali, već su likovali što ceo stadion peva uvredljive pesme. Samim tim, dali su podršku svojim navijačima. Niko nije našao za shodno da se bar izvini predstavnicima FK Vojvodina, koji su se zbog toga neprijatno osećali.

Istovremeno, želimo da iskažemo veliku zahvalnost jedino kapitenu FK Partizan Saši Iliću, koji je pokazao da je veliki sportista i čovek, jer je valjda jedini na stadionu shvatio pod kakvim se uvredama i pretnjama nalaze igrači, stručni štab, navijači Vojvodine i građani Novog Sada.

Nismo želeli da povlačimo naše igrače sa terena, jer bi to bila još veća sramota za naš fudbal. Zato smo doneli odluku da se mi povučemo sa stadiona i tako upozorimo organe FSS da ukoliko se ovako nešto ponovi, bićemo prinuđeni da povučemo ekipu sa terena.

Naši igrači su naši heroji, jer ono što su oni izdržali na stadionu FK Partizan je za svaku pohvalu.

Nije nam potreban ovakav fudbal, gde će se bilo koji klub osećati ugroženo i trpeti svakakve uvrede. Rukovodstvo FK Partizan niti jednim gestom nije pokazalo da mu je žao što je goste dočekao na ovakav način i umesto da pokažu malo kulture i sportskog ponašanja, oni se bave izmišljanjem.

Ako nisu našli za shodno da nas pogledaju u oči i kažu ‘Izvinite’, onda nije trebalo ni da izmišljaju da će FK Vojvodina da prepusti bodove FK Crvena zvezda u 33. kolu.

Od subote, niko iz FK Partizan nije nazvao članove FK Vojvodina da uputi izvinjenje, ali zato jeste u sredstvima javnog informisanja izneo mnogo neistine. To znači da podržavaju svoje navijače i da su zajedno sa njima učestvovali u svemu ružnom što se desilo na utakmici.

Zbog regularnosti takmičenja i situacije u kojoj se nalazi naš fudbal, FK Vojvodina traži da se odloži utakmica 33. kola.

Fudbalski klub Vojvodina će u svom najjačem sastavu igrati sve utakmice do kraja sezone, ali plašimo se da će eventualni poraz od FK Crvena zvezda biti signal ljudima iz FK Partizan da smo pustili utakmicu. Utakmica se može odigrati onda kada se stvore normalni uslovi za odigravanje meča, a ne pod ovakvim uslovima pritiska.

Nadamo se da ćete imati razumevanja i usvojiti naš zahtev.

Sportski Vas pozdravljamo i zahvaljujemo na saradnji.

U Novom Sadu, 24. 4. 2017. godine
Predsednik FK Vojvodina
Dušan Mijić