Naš Savez se zvanično obratio UEFA zbog propusta u suđenju na utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope između Rapida i Vojvodine

Fudbalski savez Srbije uputio je juče popodne, posle nekoliko obavljenih razgovora sa predstavnicima UEFA zaduženim za takmičenje, zvaničan protest evropskoj fudbalskoj organizaciji, kao podršku žalbe našem klubu FK Vojvodina, u okviru njene žalbe na suđenje prikazano na revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Rapida u Beču. Pismo, koje je potpisao generalni sekretar Zoran Laković, upućeno je direktoru Takmičarskog odeljenja UEFA Đorđu Marketiju.

Između ostalog, u pomenutom dopisu, FS Srbije je naveo:

„Ovim dopisom Fudbalski savez Srbije želi da Vam ukaže na događaje u vezi sa suđenjem na utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope 2012/2013 između klubova SK Rapid iz Beča i FK Vojvodina iz Novog Sada, koja je odigrana 9. avgusta 2012. godine u Beču. Fudbalski savez Srbije dobro poznaje propise u oblasti fudbala, kao i činjenicu da je oblast suđenja na fudbalskim utakmicama, kao sastavni deo igre, apslotutno nezavisna i da se sa žalbama na suđenje ne može uticati na konačan rezultat, ali ipak želimo da podržimo formalnu žalbu našeg kluba, koju je povodom ove utakmice uložena…“

Pored nesporne želje da podrže nastojanje Vojvodine, FS Srbije takođe principijelno želi da ukaže na propuste, sa jasnom namerom da nadležni u UEFA daljim odlukama učine sve da ne dođe do ponavljanja takvih grešaka, loših po samo takmičenje. U ovom slučaju, greškama na račun Vojvodine, kažnjen je i srpski klupski fudbal, jer smo eliminacijom jednog od predstavnika ostali bez prilike da se borimo za osvajanje novih bodova na evropskoj sceni i popravak koeficijenta, veoma važnog za takmičenje u narednim sezonama.

Podsetimo, FK Vojvodina je 10. avgusta je uložila žalbu zbog propusta u suđenju na utakmici protiv Rapida nadležnim organima UEFA. Novosađani su precizno naveli sve propuste, a apostrofirali su činjenicu da su sva tri gola na dvomeču protiv Bečlija primili u nadoknadi vremena na kraju susreta, od toga jedan, ispostaviće se odlučujući, iz penala.