Fudbaleri Vojvodine

 

Fudbaleri Vojvodine danas su odradili prvi trening u sklopu priprema za nastavak sezone.

Posle 24 dana odmora i obavljenih lekarskih pregleda i testiranja funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, fudbaleri Vojvodine danas su počeli pripreme za drugi deo sezone.

U FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, šefu stručnog štaba Nenadu Lalatoviću javilo se ukupno 30 igrača, a to su:

golmani: Nikola Perić, Srđan Žakula, Marko Kordić, Emil Rockov;

desni bekovi: Milan Milinković, Ivan Lakićević, Darko Puškarić;

levi bekovi: Bojan Nastić, Nikola Antić;

štoperi: Milan Stepanov, Nino Pekarić, Radovan Pankov, Dominik Dinga, Goran Švonja;

zadnji vezni: Novica Maksimović, Danilo Sekulić, Nikola Kovačević;

krila: Marko Vukčević, Dejan Meleg, Uroš Stamenić, Siniša Babić;

ofanzivni vezni: Mirko Ivanić, Aleksandar Paločević, Lazar Zličić, Dragan Karanov, Marko Đurišić;

napadači: Ognjen Ožegović, Džon Meri, Saša Ćurko i Milan Pavkov.

Opravdano odsutni bili su štoper Lazar Rosić, koji je imao operaciju prepona i u rad bi trebalo da se uključi 15. januara, odnosno mladi napadač Miloš Zličić, koji je prvom timu Vojvodine priključen iz kadeta i koji trenutno ima obaveze sa reprezentacijom, a na raspolaganje klubu staviće se 20. januara.

Na prvoj prozivci nisu bili prisutni još četvorica igrača: Jovica Vasilić, Milko Novaković, Slaviša Radović i Marko Zoćević. Sa Radovićem je danas sporazumno raskinut ugovor, dok su preostala trojica stavljena na transfer listu i njihov status biće poznat u narednom periodu.

Iako se pojavio na prozivci, sa saigračima danas nije trenirao ni kapiten Nino Pekarić, koji još uvek oseća posledice povrede leđa i prognoze ne kazuju da će se iskusni štoper tako brzo oporaviti.

S druge strane, pored novih-starih igrača Vojvodine Stepanova i Melega, kao i novopridošlog Milinkovića, novo lice među prvotimcima crveno-belih je i štoper novosadskog Proletera Goran Švonja. Reč je o igraču rođenom 1990. godine u Novom Sadu, koji je ove sezone zabeležio 14 nastupa za Proleter i postigao tri gola. On se trenutno nalazi na probi, a u narednim danima pokušaće da ubedi trenera Nenada Lalatovića da zaslužuje mesto u prvom timu Vojvodine.

Pred početak treninga, igračima se u ime kluba obratio savetnik predsednika Jaroslav Stupavski, koji im je poželeo mnogo sreće u nastavku sezone i da ih povrede mimoiđu, naglasivši još jednom da takmičarski cilj kluba ostaje plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Praktično tokom čitave ove nedelje, crveno-beli će imati po dva treninga dnevno. Izuzetak će biti jedino četvrtak, kada će zbog pravoslavne Nove godine ekipa dobiti slobodno pre podne, odnosno nedelja, kada će igrači biti slobodni u popodnevnim satima.

Prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za nastavak sezone, Vojvodina će odigrati u sredu, 20. januara, kada će u FC „Vujadin Boškov“ dočekati ekipu OFK Odžaka, člana Srpske lige – grupa Vojvodina. Tačan termin početka ove utakmice biće blagovremeno saopšten.