dav

Okupljanjem, sastankom s predsednikom kluba Dušanom Vlaovićem i članovima uprave, a onda i prvim treningom, pripreme za novu sezonu zvanično su počeli fudbaleri Vojvodine. Pored predsednika, okupljanju su prisustvovali i potpredsednici Upravnog odbora Ljubomir Apro i Nenad Rončević, generalni direktor Darko Jevtić i sportski direktor Saša Drakulić. Svi oni poželeli su puno sreće igračima u pripremnom periodu, kao i to da ih prati dobro zdravlje.

Shodno tradiciji, igrače je na početku pozdravio prvi čovek novosadskog superligaša Dušan Vlaović.

– Želim vam dobrodošlicu u klub posle kraćeg godišnjeg odmora, za koji se nadam da ste ga iskoristili na pravi način – rekao je Vlaović. – Pred vama su duge i naporne pripreme i verujem da ćete ih odraditi onako kako treba i kao istinski profesionalci. Sezona koja je pred svima nama ni po čemu ne sme da podseća na prošlu i kada to kažem, mislim na sve nas – članove uprave, igrače, ali i sve zaposlene u klubu. Vojvodina je klub svetle tradicije, čiju su slavu širom sveta pronosili mnogi fudbalski velikani, a danas u pet najjačih evropskih liga igraju momci koji su ponikli baš ovde. Uz to, dvojica momaka koji su fudbalski stasali baš u FC „Vujadin Boškov“, danas su u Rusiji i konkurišu za najbolji sastav reprezentacije Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Govoreći o sportskim ciljevima, Vlaović je istakao:

– Ambicije Vojvodine dobro su poznate i nikada se ne menjaju, a grb koji nosite na grudime sve vas obavezuje da to činite punog srca i dostojanstveno. Uprava ništa nije želela da prepušta slučaju, pa se, uz punu saradnju sa šefom struke Acom Veselinovićem, dogovorila da značajno pojača određene pozicije u ekipi i uskoro će vam se u radu priključiti i nekolicina novih igrača, koji će, zajedno s vama, uložiti maksimalan napor kako biste ostvarili zacrtane planove. Želim vam dobro zdravlje i puno sportske sreće.

Nakon predsednika, igračima se obratio i Aleksandar Veselinović.

– Želim vam da tokom svakog dana vaša lica krase osmesi i pozitivna energija i da ih širimo oko sebe – rekao je trener crveno-belih. – Svi imamo obavezu da nam reči predsednika i članova uprave u vezi sa ambicijama u narednoj sezoni stalno budu u glavama. Dobro znate da u radu sa mnom možete da dobijete sve ili ništa, a na vama je da izaberete ono što vam odgovara. Ulazimo u brod pred kojim je nemirno more, puno talasa i jakih vetrova, a zajedništvo treba da nam bude najveća snaga kako bismo odoleli izazovima. Od vas tražim maksimalno zalaganje na svakom treningu, greške su dozvoljene i ljudske su i tu smo da ih zajednički ispravljamo. Do 17. juna treniraćemo u Veterniku, a onda dolazimo na dvonedeljne pripreme na Zlatibor, gde ćemo ostati do 1. jula. Ove sedmice uporedo ćemo raditi i obaviti preostale medicinske preglede i testiranja.

Posle toga, igrači i članovi stručnog štaba imali su poseban sastanak, a onda su fudbaleri izašli na teren broj jedan u FC „Vujadin Boškov“ i odradili prvi trening u novoj sezoni.