После више од месец и по дана паузе, фудбалери Војводине данас су поново истрчали на терен у свом ФЦ „Вујадин Бошков“. У доброј атмосфери и уз строго придржавање свих прописаних мера Владе Србије које се тичу одржавања тренинга на отвореном, црвено-бели су пратили инструкције свог шефа Ненада Лалатовића и осталих чланова стручног штаба, чиме су започели припреме за известан наставак сезоне.

Према речима Ненада Лалатовића, како време буде пролазило, напори за играче биће све већи и већи.

– Најбитније је то да смо сви живи и здрави и да смо се вратили нашим свакодневним обавезама на „Вујадину“. То смо јако дуго чекали и зато ме радују осмеси на лицима играча, јер се види да им је недостајао њихов клуб. Што се тиче ове седмице, данас ћемо имати само уводни тренинг са лоптом, а потом у уторак и среду по два тренинга, у четвртак један, у петак и суботу поново два и у недељу слободан дан. Како време буде одмицало, тренинзи ће бити све тежи и тежи, јер се морамо добро спремити за наставак сезоне – каже Лалатовић.

Међутим, још увек није познато када ће сезона бити настављена, као ни колико утакмица ће се одиграти до њеног завршетка.

– Ако се буде играо плеј-оф, очекује нас сигурно још 11 утакмица, плус евентуално још четири у Купу, а лично и даље сматрам да би то било погубно за играче. Међутим, постоје стручнији људи који ће одлучити о томе како треба завршити сезону. Као тренер, ја морам бити спреман на све, баш као и моји играчи. Ако се укине ванредно стање, план нам је да одиграмо три-четири пријатељске утакмице, иако још увек нисмо ништа заказали. Међутим, ако се обистине најаве нашег председника Александра Вучића да ће већ крајем ове недеље бити укинуто ванредно стање, брзо ћемо заказати неке пријатељске мечеве – истакао је Лалатовић.

Он истиче да ФК Војводина има одличне услове за тренинг.

– Имамо шест терена и осам свлачионица, па кад видите све ово на „Вујадину“, онда имате и велику вољу за радом, а све то употпуњава сјајна и победничка атмосфера међу играчима. Што се мене лично тиче, имам огромну жељу да са Војводином освојим трофеј и дао бих буквално 10 година живота да се то деси – рекао је Лалатовић.

Комплетну изјаву Ненада Лалатовића уочи данашњег тренинга можете чути у следећем прилогу: