У другом колу женске Супер лиге Србије, фудбалерке Војводине очекује војвођански дерби против Спартака из Суботице, десетоструког узастопног шампиона Србије. Пред младим тимом Војводине налази се велики изазов, али црвено-беле су већ у првом колу против Машинца показале да и те како имају свој квалитет и таленат, за које се надају да ће им и овога пута донети жељени резултат.

Председник ЖФК Војводина Живко Попов истакао је да је клуб претходних неколико година много напредовао у организационом и сваком другом смислу, те да се то види и по почетку ове сезоне.

–  На нашу велику радост, у првом колу смо остварили победу у Нишу против Машинца, који већ дуги низ година представља једну од најквалитетнијих екипа у нашој земљи. То је клуб који је 26 пута био првак државе, по чему је рекордер у Србији. Не дешава се често да они изгубе на свом терену и то не само против нас, већ против било кога. Сада нас очекује утакмица против Спартака, који је у последњих 10 година освојио 10 титула и 10 пута заредом играо у Лиги шампиона – изјавио је Попов.

Шеф стручног штаба Војводине Милош Савић је свестан да је пред његовом екипом тежак задатак, али верује у њих и у квалитет који имају.

– Спартак дочекујемо на крилима победе из првог кола и много смо мотивисани да покваримо њихове планове, који су сигурно највећи могући, односно такви да поново освоје титулу и пласирају се у Лигу шампиона. Покушаћемо то да им отежамо, иако пре свега гледамо нас и наше циљеве, односно ширу слику од само једне утакмице. По петогодишњем пројекту који је наш клуб направио пре годину и по дана, ове године нам је циљ да уђемо у плеј-оф, односно будемо међу прве четири екипе – истакао је Савић.

Предводница екипе Војводине на терену је млада Дејана Маговчевић, која ће и против Спартака, са капитенском траком око руке, бити један од главних ослонаца црвено-белог тима.

– Гостује нам шампион државе и екипа која је изузетно уиграна. Међутим, с обзиром на добар почетак сезоне и чињеницу да смо се из Ниша вратиле не само са бодовима, већ и са енергијом и мотивацијом за још бољи рад, потрудићемо се да Спартаку максимално отежамо задатак. Противника поштујемо пре утакмице, али чим изађемо на терен, више нема никаквог респекта и покушаћемо да покажемо све оно што смо радиле до сада. Мислим да ће бити сјајна утакмица и одличан показатељ тога колико смо напредовале од прошле сезоне – изјавила је Дејана Маговчевић.

Утакмица између Војводине и Спартака игра се у суботу од 17 часова у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, а услед тренутне епидемиолошке ситуације, меч ће се играти без присуства гледалаца.