dav

Na prvoj zlatiborskoj probi, odnosno utakmici odigranoj između dve ekipe sastavljene od fudbalera Vojvodine, golom Nikole Gajića (20) „plavi“ su savladali „žute“ (1:0). Mladi napadač je na taj, sigurno najlepši način otvorio novu sezonu.

– U opisu mog posla i jeste postizanje golova, pa se uvek osećam jako dobro kada ostvarim cilj – rekao je Gajić. – Volim da tresem mreže i nadam se da ću u istom stilu nastaviti i tokom sezone.

Rukovodstvo kluba, naravno, traži rešenje da dovede još jednog iskusnijeg igrača, jer ste trenutno u konkurenciji za ovo mesto vi i Miloš Zličić, dakle veoma mladi napadači?

– Nadam se da ću iskoristiti šansu i nametnuti se šefu, odnosno da ću se učinkom na terenu izboriti za mesto u timu. Svestan sam da postoji velika mogućnost da još neko u međuvremenu dođe, ali se konkurencije ne plašim, odnosno verujem u svoje mogućnosti.

Kako ocenjujete dosadašnji tok rada na Zlatiboru?

– Pripreme su teže od onih koje smo imali zimus u turskom Beleku, ali u svaki trening ulazim sa zadovoljstvom. Radimo uglavnom s loptom, dakle bez suvog trčanja i to je ono što igrači vole. Ipak, moramo dosta da se krećemo, što mi ne pada teško, jer sam svestan činjenice da samo tako možemo da dostignemo željeni nivo spremnosti za dugu sezonu koja je pred nama.

Iza vas je ostala duga pauza zbog teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata. Da li osećate neke posledice?

– Povreda je bila dosta davno, pre oko godinu i po dana, tako da ne osećam nikakve posledice, niti sve to ima bilo kakvog uticaja na mene i moju igru. Razmišljam samo o tome da nastavim s dobrim radom. Pred nama su još dve trening utakmice i u njih ću, kao i uvek, ući sa željom da pobedimo, da postignem gol ukoliko mi se bude ukazala prilika i da, zajedno sa saigračima, odgovorim na sve trenerove zahteve – dodao je Nikola Gajić.