У дербију последњег кола Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра дочекују екипу Партизана из Београда. То ће уједно бити последњи меч ове сезоне који ће црвено-бели одиграти пред својим навијачима, што је још један додатан разлог за све присталице „старе даме“ да дођу на стадион и подрже свој тим.

Без обзира на исход сутрашње утакмице, Војводина ће у наредној сезони дефинитивно учествовати у квалификацијама за Лигу Европе, што је био основни такмичарски циљ који је у име клуба поставио председник Војислав Гајић.

– Када сам долазио прошле године, за многе је било незамисливо да Војводина за годину дана може да се дигне, добије енергију и оствари добар резултат. Уз мало среће, могли смо до последњег дана бити укључени и у борбу за титулу. Међутим, сада имамо једну кохезију између искуства и младости, а шеф Ненад Лалатовић, што је свима потпуно јасно, има хемију са играчима. Он је млад тренер, који је предодређен да прави добре резултате, а можда је баш сада тренутак и да освоји трофеј – каже Гајић.

Већ у среду, Војводина и Партизан ће се поново састати, али овога пута у финалу Купа Србије.

– Уз дужно поштовање, Партизану је Куп једина прилика да спаси ову сезону. Што се тиче Војводине, моја најава с почетка сезоне се односила на пласман у Европу и консолидацију клуба, што је остварено. Потајно смо се надали да можемо доћи до финала Купа, у којем ћемо одиграти мушки, па како буде. Нико ништа не заслужује због своје историје или традиције, већ искључиво због напора и рада који је уложио да би до тога дошао. Спрам начина на који смо ми радили и резултата које смо остварили ове сезоне, било би реално да Војводина освоји Куп, али то ће показати искључиво терен – истиче Гајић.

Председник ФК Војводина напомиње да разуме разлоге због којих навијачи Воше неће путовати на финале у Ниш.

– Недолазак наших навијача на утакмицу ће свакако бити велики хендикеп за нашу екипу, али са друге стране, потпуно разумемо њихову одлуку. На неким од претходних финала у којима смо учествовали, имали смо подршку од чак око 11.000 навијача и то баш на стадиону Партизана, те нема сумње да бисмо, да се меч игра у неком ближем граду, поново имали фантастичну подршку са трибина. Међутим, ако се сетимо да су наши навијачи у Београд морали да крену у поподневним, а враћали се у ситним ноћним сатима, можете мислити колико би тек времена било потребно да се оде до Ниша и назад. Такође, нејасно је коју то предност за одигравање финала има Ниш у односу на многа друга решења која су била у оптицају – напомиње Гајић.

Иако ова сезона још увек није завршена, он већ размишља и о наредној, односно о предстојећем прелазном року.

– У зимском прелазном року смо имали озбиљне понуде за Топића, па чак и за Зукића и Нешковића. Међутим, иако су тада медији писали да је Топићев одлазак већ готова ствар, јавно сам рекао да такву могућност уопште ни не разматрамо. Као и за све друго, показало се да сам био у праву. Врло брзо ћемо имати седнице Управног одбора и Скупштине, на којима ћемо усвојити стратегију за будући период. Ситуације у којима клуб прихвата какве-такве понуде појединих менаџера да би могао да исплати плате више нису тема у ФК Војводина, већ искључиво спортски развој и процена струке – наглашава Гајић.

Председник ФК Војводина је уверен да ће Воша у квалификацијама за Лигу Европе наредне сезоне играти на стадиону „Карађорђе“.

– Од првог дана када је почело да се говори о изградњи стадиона, нисам давао никакве посебне изјаве о томе. То је ствар Града и државе, односно фирме „Србијагас“, која плаћа израду пројекта. Још јесенас када се почела стварати тензија о томе где ће Војводина играти када крене изградња стадиона, рекао сам да је још рано да се бавимо тиме, јер сам и сам из грађевинске индустрије и знам како ствари теку у том послу. За сада, сигурно је само то да постоји добра намера и да је пројекат у фази израде, као и то да ће Војводина европске утакмице играти на стадиону „Карађорђе“ – рекао је Гајић.

Дерби између Војводине и Партизана игра се сутра од 19 часова на „Карађорђу“, а сви навијачи који имају навијачко обележје Војводине, са тим обележјем ће моћи бесплатно да преузму улазницу за запад, исток и север за овај меч и то у четвртак и петак од 10 до 18 часова у шопу навијача Војводине на западној трибини стадиона „Карађорђе“ (поред улаза број 2).

Продаја улазница за меч Војводина – Партизан вршиће се по следећем распореду:

четвртак, 18. јун: У просторијама компаније “GIGS TIX” у “Париском магазину” (Краља Александра 12, Нови Сад) као и у Вулкан књижарама у Новом Саду и Београду, од девет до 19:30 часова, моћи ће да се купе улазнице за запад, исток и југ;

петак, 19. јун: На главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), од 15 до 20 часова, моћи ће да се купе улазнице за запад. На благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), од 15 до 20 часова, моћи ће да се купе улазнице за исток. На благајни на јужној трибини (поред некадашњих тениских терена), од 15 до 20 часова, моћи ће да се купе улазнице за југ. У просторијама навијачке групе Фирма на северној трибини стадиона, од 17 до 19 часова, моћи ће да се купе улазнице за север.

Такође, за овај меч важиће и сезонске улазнице ФК Војводина за сезону 2019/20.

Улазнице ће се продавати по ценама од 700 (запад), 500 (исток) и 400 динара (север и југ), а једно лице ће, уз личну карту на увид, моћи да купи највише четири улазнице. Фудбалски клуб Војводина наглашава да је као организатор меча, сходно члану 13 став 1 Закона о спречавању насиља на спортским приредбама, дужан да обезбеди да се улазнице продају само лицима која поседују лични докуменат (лична карта, пасош итд), односно да лицима млађим од 16 година улаз на стадион буде дозвољен само у пратњи родитеља или старатеља. Једном лицу неће бити дозвољено да купи више од четири улазнице, без обзира на то да ли ће код себе имати више од једног личног документа.

Улазнице ће се продавати по принципу “једна улазница – једна столица”, што значи да ће карте за утакмицу морати да имају и деца било ког узраста.

За гостујуће навијаче предвиђена је јужна трибина, док ће навијачи Војводине бити смештени на северној, источној и западној трибини.

У циљу да утакмица протекне безбедно и у договору са полицијом, фудбалски клуб Војводина још једном наглашава да су, као и на претходним дерби мечевима, западна, источна и северна трибина резервисане искључиво за навијаче Војводине и да на те трибине неће бити дозвољен улаз навијачима са обележјима ФК Партизан. За навијаче Партизана резервисана је искључиво јужна трибина.

На дан утакмице, од 10 часова, улица Димитрија Туцовића биће затворена од стране полиције и у њу ће моћи да уђу само представници медија и навијачи Војводине са улазницом за запад или показаном сезонском картом.

Улаз број 4 на западној трибини предвиђен је само за представнике медија и власнике сезонских улазница, с тим да ће власници сезонских улазница моћи да користе и све преостале улазе. Апелујемо на све власнике сезонских улазница да ће за улазак на ову утакмицу код себе морати да имају и личну карту. Гледаоци са купљеном дневном улазницом за запад моћи ће да користе све улазе осим улаза броја 4, а капије стадиона биће отворене у 17 часова.