У 19. колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра од 17 часова дочекују екипу Радника из Сурдулице. Биће то последњи меч на домаћем терену за Вошу у овој полусезони, која се, по свему судећи, може окарактерисати као успешна. Црвено-бели се тренутно налазе на другом месту на табели и сигурним кораком иду ка циљу који су зацртали, а то је повратак на европску сцену.

Све то радује и председника „старе даме“ Војислава Гајића, који, као и увек, са оптимизмом очекује наредни меч.

– Уз дужно поштовање екипи Радника из Сурдулицe, Војводина ће сигурно ићи на победу на сутрашњој утакмици. У последње време, наша екипа приказује завидну игру и успела је да оствари три узастопне победе, па позивам навијаче да у што већем броју дођу на стадион и помогну нашем тиму да дође до четвртог везаног тријумфа. Лично, уверен сам да бодови остају на „Карађорђу“ – каже Гајић.

Током ове полусезоне, више пута сте наглашавали велики рад од стране играча, чланова стручног штаба и свих запослених у клубу, што очито даје резултате у сваком смислу. Колико сте Ви задовољни са свим што је учињено до сада?

– Генерално, јесам задовољан са радом и резултатима, али када се осврнем уназад, мислим да смо на неким мечевима на „Карађорђу“ можда могли и боље. Међутим, постоји низ објективних околности које су условиле да до тога не дође. Имали смо кратке припреме пред почетак сезоне и било је потребно време да екипа добије онај победнички дух.

Када је о екипи реч, добре игре и резултати привукли су пажњу многих клубова на играче Војводине, а у последњих неколико дана, посебно се пише о евентуалном одласку младог Мирка Топића и то већ у јануару. Колико истине има у томе и какав је став клуба по том питању?

– Једина истина је то да је Мирко Топић бисер из наше омладинске школе, те да својим играма и понашањем већ сада с правом може да носи епитет играча пред којим је блистава будућност. Он је пројекат клуба за пролеће и од њега очекујемо да буде део окоснице тима у настојању да наставимо са добрим резултатима, јер Војводина има велике амбиције по питању борбе за титулу, као и у борби за трофеј у Купу Србије. Тачно је да су многи европски клубови већ показали интересовање за Топића, али он има жељу да настави са играма у Војводини, којој је веома привржен и у томе има велику подршку свог оца, као и читаве породице. Да би евентуално променио средину већ у јануару, то мора да буде изузетно висока понуда, таква да се не може одбити. Понуде које смо до сада добили за њега нисмо ни разматрали, иако су биле веома озбиљне, јер Мирко Топић има важећи уговор са клубом до јуна 2021. године, а у договору са генералним директором Душаном Бајатовићем, спремни смо да му понудимо нови четворогодишњи уговор. Такође, став клуба је да и други млади играчи из наше омладинске школе, који су сада у првом тиму, као што су Зукић, Нешковић, Веселиновић, Деветак или Тороман, имају исти статус и подршку као Топић, јер ти момци показују велику лојалност и квалитет и на пролеће од њих очекујемо да буду носиоци игре Војводине. У току наредне године, првом тиму ћемо прикључити још играча из нашег омладинског погона, а за овакав пројекат ФК Војводина заслуге припадају нашем спонзору „Србијагасу“ и директору Душану Бајатовићу, који нам даје велику подршку. Наравно, морам да споменем и наше верне навијаче, који здушно подржавају овакву политику клуба и чије навијање и подршка нам јако много значе – рекао је Гајић.