Ванредно стање у Србији је званично укинуто, а такмичење у Супер лиги наставиће се 30. маја. Одлуком Фудбалског савеза Србије, до краја сезоне одиграће се још само четири кола, као и завршница Купа Србије, а фудбалери Војводине од понедељка су поново почели да тренирају у свом ФЦ „Вујадин Бошков“.

Према речима председника ФК Војводина Војислава Гајића, клуб је успешно пребродио кризни период и наставља даље ка остварењу својих циљева.

– Са великом радошћу и у доброј атмосфери дочекали смо вести о укидању ванредног стања и наставку фудбалског такмичења у нашој земљи. Сматрамо да је донета исправна одлука да се ове сезоне не играју плеј-оф и плеј-аут, те смо потпуно фокусирани да што спремнији дочекамо преостале утакмице и у њима потврдимо квалитет који смо показали у претходном периоду. Иако је вирус зауставио такмичење на одређено време, наши циљеви се нису променили и остајемо усредсређени на то да следеће сезоне наступимо на европској сцени – каже Гајић.

Током трајања ванредног стања, Управни одбор ФК Војводина је максимално водио бригу о играчима и запосленима у клубу, побринувши се да им, и у таквим околностима, буду исплаћене плате у пуном износу.

– Морам да похвалим играче, чланове стручног штаба и све запослене на томе како су се односили према својим обавезама у минулом периоду. Тиме се још једном показало да клуб стабилно функционише, а претходни период смо искористили чак и да побољшамо стање терена у ФЦ „Вујадин Бошков“, који су сада на више него задовољавајућем нивоу, баш као и сви остали услови за тренинг и боравак наших играча – истакао је Гајић.

У првом наредном колу Супер лиге, које је на програму 30. маја, фудбалери Војводине дочекаће екипу Чукаричког, а извесно је да ће црвено-бели до тада одиграти и две-три пријатељске утакмице.