Vanredno stanje u Srbiji je zvanično ukinuto, a takmičenje u Super ligi nastaviće se 30. maja. Odlukom Fudbalskog saveza Srbije, do kraja sezone odigraće se još samo četiri kola, kao i završnica Kupa Srbije, a fudbaleri Vojvodine od ponedeljka su ponovo počeli da treniraju u svom FC „Vujadin Boškov“.

Prema rečima predsednika FK Vojvodina Vojislava Gajića, klub je uspešno prebrodio krizni period i nastavlja dalje ka ostvarenju svojih ciljeva.

– Sa velikom radošću i u dobroj atmosferi dočekali smo vesti o ukidanju vanrednog stanja i nastavku fudbalskog takmičenja u našoj zemlji. Smatramo da je doneta ispravna odluka da se ove sezone ne igraju plej-of i plej-aut, te smo potpuno fokusirani da što spremniji dočekamo preostale utakmice i u njima potvrdimo kvalitet koji smo pokazali u prethodnom periodu. Iako je virus zaustavio takmičenje na određeno vreme, naši ciljevi se nisu promenili i ostajemo usredsređeni na to da sledeće sezone nastupimo na evropskoj sceni – kaže Gajić.

Tokom trajanja vanrednog stanja, Upravni odbor FK Vojvodina je maksimalno vodio brigu o igračima i zaposlenima u klubu, pobrinuvši se da im, i u takvim okolnostima, budu isplaćene plate u punom iznosu.

– Moram da pohvalim igrače, članove stručnog štaba i sve zaposlene na tome kako su se odnosili prema svojim obavezama u minulom periodu. Time se još jednom pokazalo da klub stabilno funkcioniše, a prethodni period smo iskoristili čak i da poboljšamo stanje terena u FC „Vujadin Boškov“, koji su sada na više nego zadovoljavajućem nivou, baš kao i svi ostali uslovi za trening i boravak naših igrača – istakao je Gajić.

U prvom narednom kolu Super lige, koje je na programu 30. maja, fudbaleri Vojvodine dočekaće ekipu Čukaričkog, a izvesno je da će crveno-beli do tada odigrati i dve-tri prijateljske utakmice.