Пре 12 дана, на територији Републике Србије уведено је ванредно стање услед пандемије корона вируса. Од тог тренутка, обустављена су сва спортска такмичења у земљи, а рад у свим фудбалским клубовима, као и у многим другим правним лицима, сведен је искључиво на активности које су неопходне у тренутној ситуацији.

Иако је у, у својој дугој историји, Војводина прошла кроз два светска рата и много изазова који су угрозили њено витално функционисање и деловање, са оваквим околностима се ни „стара дама“ никада раније није суочила. Ипак, према речима њеног председника Војислава Гајића, Војводина ће и ову ситуацију издржати и неће дозволити да буде дестабилизована свиме што се тренутно дешава.

– Фудбалски клуб Војводина у потпуности поштује и придржава се свих мера и препорука на које је апеловала наша држава, јер строго водимо рачуна како о онима који су чланови нашег колектива, тако и о свима из наше локалне средине, што је наша дужност и обавеза. На срећу, нико од ангажованих у ФК Војводина и њихових породица за сада није инфициран корона вирусом и надамо се да ће тако и остати – истиче Гајић.

Председник ФК Војводина напомиње да се чини максималан напор како би се заштитили сви чланови клуба, али у исто време и наставило његово функционисање.

– У ФЦ „Вујадин Бошков“ и даље долазе само они чије је физичко присуство крајње неопходно за активности клуба у новонасталој ситуацији и њима се захваљујем на односу који показују према клубу и свом послу. Наравно, редовном дезинфекцијом просторија и обезбеђивањем комплетне заштитне опреме, водимо рачуна о томе да њихово здравље ни на који начин не буде угрожено. Такође, управа клуба се потрудила да прошле недеље буде исплаћена плата играчима, тренерима и запосленима. Иако нас је све затекла ова пандемија, могу да поручим да ће клуб и овај период успешно пребродити, те да ћемо, када све ово прође, бити спремни и једнако способни да остваримо циљеве које смо одавно зацртали – каже Гајић.

Ипак, ванредно стање сигурно ће се одразити на физичку спрему и форму играча.

– Ове недеље, наши фудбалери су почели са заједничким онлајн тренинзима, чиме је Војводина, у том сегменту, стала раме уз раме са највећим европским клубовима. У тренуцима када је заједнички тренинг на истом простору строго забрањен, ово је највише што било који клуб може да уради по том питању. Свестан сам тога да то није исто као и редован тренажни процес, те да би дуга пауза сигурно оставила трага на играчима, па стога можда није на одмет размислити о томе да се сезона прогласи завршеном. Ипак, за тако нешто, претходно је потребно чути и друга мишљења и након тога донети заједничку одлуку у интересу играча, навијача и фудбала уопште – истакао је Гајић.