Vojislav Gajić

 

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić ponovio je da novi statut kluba mora biti u skladu sa novim Zakonom o sportu Republike Srbije.

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić danas je bio gost Jutarnjeg programa na Radio televiziji Vojvodine. Povod njegovog gostovanja bila je večerašnja vanredna sednica Skupštine kluba, na kojoj će se, između ostalog, glasati o usvajanju novog statuta FK Vojvodina. Tom prilikom, Gajić je još jednom istakao da Upravni odbor želi da novi statut kluba bude u skladu sa Zakonom o sportu Republike Srbije.

– Naš predlog statuta predviđa usaglašavanje ovog akta sa Zakonom o sportu koji je donela Vlada Republike Srbije, odnosno Ministarstvo sporta i omladine. Upravni odbor, na čelu sa mnom, zauzeo je jasan kurs da sve pozitivne odredbe zakona moraju da se implementiraju u statut FK Vojvodina, jer ovaj sadašnji nije u skladu sa ustavom. S druge strane, novi statut ne samo da bi bio u skladu sa zakonom, već i sa svim pozitivnim trendovima sporta u svetu – rekao je Gajić.

Čitav intervju sa predsednikom FK Vojvodina možete pogledati u sledećem prilogu: