Први смртни случај од последице заразе корона вирусом догодио се јуче у Србији, пошто је у клиничком центру Војводине преминуо 59-годишњи мушкарац из Кикинде. Нажалост, број заражених овим опасним вирусом у Србији расте, а према проценама стручњака, наредна недеља биће нарочито опасна по питању ширења пандемије.

Од тренутка када је проглашено ванредно стање у Србији, заустављена су и сва спортска такмичења у земљи, па је тако и у фудбалском клубу Војводина донета одлука да се обустави рад првог тима и свих млађих категорија. Према речима председника клуба Војислава Гајића, то ће остати на снази све док околности не дозволе другачије.

– Још првог дана када се појавио корона вирус у Србији, почели смо са дезинфекцијом ФЦ „Вујадин Бошков“ и увели одређене заштитне мере, а онога тренутка када је држава одлучила да уведе ванредно стање, прекинули смо тренажни процес првог тима и свих млађих категорија. Свесни смо да ће, ако овакво стање потраје, играчи бити недовољно физички спремни за наставак сезоне, али како је нама, тако је и свима осталима. Уосталом, здравље свих нас је на првом месту, а док пандемија траје, фудбалери колико-толико самостално покушавају да одрже кондицију уз помоћ упутстава која су добили од чланова стручног штаба – каже Гајић.

Према његовим речима, клуб у оваквој ситуацији чини све што може како би у овом кризном периоду максимално помогао својим играчима, али и запосленима.

– Обуставили смо рад кухиње и свих других сегмената клуба чије деловање у оваквим околностима није неопходно, а запослени који и даље долазе на посао су само они чије је физичко присуство потребно како би се обезбедило несметано функционисање клуба. За њих смо обезбедили маске, рукавице, те смо и другим превентивним мерама учинили све да њихову заштиту подигнемо на највиши могући ниво. Такође, без обзира на то што је клуб у овој фази практично у стању мировања, управа клуба је ове недеље играчима и запосленима исплатила плате, те је и на тај начин показано да се води брига о свима који су део ФК Војводина – напоменуо је Гајић и апеловао на све наше суграђане да максимално поштују мере које је прописала држава, јер само тако могу заштитити себе и своје најближе.

У фудбалском центру „Вујадин Бошков“ је и данас извршена редовна дезинфекција свих просторија, а са уведеним превентивним мерама заштите наставиће се све док се ситуација у вези са корона вирусом не поправи.