Фудбалери Војводине јуче су победили екипу Напретка у 17. колу Супер лиге Србије и тако дошли до свог 11. првенственог тријумфа у овој полусезони, чиме су задржали тренутно друго место на табели. На тај начин, Воша је наставила са успешним резултатима ове јесени, а о томе најбоље сведочи чињеница да су црвено-бели, у досадашњих 17 кола, већ остварили више победа него читаве прошле сезоне.

Наиме, у прошлом првенству, Војводина је на 37 лигашких утакмица остварила 10 победа, а ове сезоне је на чак 20 мечева мање већ забележила 11 тријумфа. То на најбољи начин показује колико озбиљније на терену делује „стара дама“, а наравно, игре на терену не би биле такве какве јесу да све то не прати добра организација и велики рад унутар клуба.

Због свега тога, разлога за задовољство свакако има и председник ФК Војводина Војислав Гајић.

– Честитам на победи нашим играчима и члановима стручног штаба, на челу са Ненадом Лалатовићем, а посебно сам задовољан тиме што смо у другом полувремену видели онакву Војводину какву желимо – борбену и надахнуту. Драго ми је и због тога што је на делу могла да се види јасна политика клуба, јер смо јуче на терену у нашем тиму имали чак петорицу репрезентативаца. Посебно морам да похвалим и Николу Дринчића, који је мотор екипе, али и остале фудбалере који су прошле године били у нашем погону и за које смо веровали да имају квалитет да изнесу терет клуба као што је Војводина. Међу њима треба споменути и играче које смо ангажовали летос, попут Бојића, Гемовића, Ђурића, Ђуришића итд, а сви они заједно показују велику лојалност према клубу – каже Гајић.

Председник ФК Војводина истиче и још неке факторе који су комплетирали позитиван утисак са јучерашњег меча.

– Морам да похвалим и навијаче Војводине, који у све већем броју долазе на стадион „Карађорђе“, јер фудбал се, између осталог, игра и због навијача. Такође, поред врло битне победе коју смо остварили над одличном екипом Напретка, којој се захваљујем на фер и коректној игри, морам да истакнем да је и суђење било на нивоу какав захтева једна оваква утакмица – напомиње Гајић.

Он се захвалио и свима осталима који су својим радом допринели добрим резултатима Војводине ове сезоне.

– Пре меча, одржали смо седницу Управног одбора и овим путем желим да се захвалим свим члановима управе, као и директору Бајатовићу, на веома коректној сарадњи. Након три-четири месеца мог председниковања, сада сам потпуно сигуран да смо на правом путу ка остварењу врхунских резултата, који и припадају најстаријем грађанском клубу у Србији. Истовремено, морам да похвалим и оно што се не види, а то је да сви запослени у клубу веома марљиво извршавају своје радне задатке – рекао је Гајић.