Fudbaleri Vojvodine juče su pobedili ekipu Napretka u 17. kolu Super lige Srbije i tako došli do svog 11. prvenstvenog trijumfa u ovoj polusezoni, čime su zadržali trenutno drugo mesto na tabeli. Na taj način, Voša je nastavila sa uspešnim rezultatima ove jeseni, a o tome najbolje svedoči činjenica da su crveno-beli, u dosadašnjih 17 kola, već ostvarili više pobeda nego čitave prošle sezone.

Naime, u prošlom prvenstvu, Vojvodina je na 37 ligaških utakmica ostvarila 10 pobeda, a ove sezone je na čak 20 mečeva manje već zabeležila 11 trijumfa. To na najbolji način pokazuje koliko ozbiljnije na terenu deluje „stara dama“, a naravno, igre na terenu ne bi bile takve kakve jesu da sve to ne prati dobra organizacija i veliki rad unutar kluba.

Zbog svega toga, razloga za zadovoljstvo svakako ima i predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić.

– Čestitam na pobedi našim igračima i članovima stručnog štaba, na čelu sa Nenadom Lalatovićem, a posebno sam zadovoljan time što smo u drugom poluvremenu videli onakvu Vojvodinu kakvu želimo – borbenu i nadahnutu. Drago mi je i zbog toga što je na delu mogla da se vidi jasna politika kluba, jer smo juče na terenu u našem timu imali čak petoricu reprezentativaca. Posebno moram da pohvalim i Nikolu Drinčića, koji je motor ekipe, ali i ostale fudbalere koji su prošle godine bili u našem pogonu i za koje smo verovali da imaju kvalitet da iznesu teret kluba kao što je Vojvodina. Među njima treba spomenuti i igrače koje smo angažovali letos, poput Bojića, Gemovića, Đurića, Đurišića itd, a svi oni zajedno pokazuju veliku lojalnost prema klubu – kaže Gajić.

Predsednik FK Vojvodina ističe i još neke faktore koji su kompletirali pozitivan utisak sa jučerašnjeg meča.

– Moram da pohvalim i navijače Vojvodine, koji u sve većem broju dolaze na stadion „Karađorđe“, jer fudbal se, između ostalog, igra i zbog navijača. Takođe, pored vrlo bitne pobede koju smo ostvarili nad odličnom ekipom Napretka, kojoj se zahvaljujem na fer i korektnoj igri, moram da istaknem da je i suđenje bilo na nivou kakav zahteva jedna ovakva utakmica – napominje Gajić.

On se zahvalio i svima ostalima koji su svojim radom doprineli dobrim rezultatima Vojvodine ove sezone.

– Pre meča, održali smo sednicu Upravnog odbora i ovim putem želim da se zahvalim svim članovima uprave, kao i direktoru Bajatoviću, na veoma korektnoj saradnji. Nakon tri-četiri meseca mog predsednikovanja, sada sam potpuno siguran da smo na pravom putu ka ostvarenju vrhunskih rezultata, koji i pripadaju najstarijem građanskom klubu u Srbiji. Istovremeno, moram da pohvalim i ono što se ne vidi, a to je da svi zaposleni u klubu veoma marljivo izvršavaju svoje radne zadatke – rekao je Gajić.